Perinteisen
italialaisen jälkiruokaherkun Tiramisun tarkkaa alkuperää ei taida tietää
kukaan, sillä maailmalla liikkuu useita tarinoita sen synnystä. Erään väitteen
mukaan se olisi syntynyt ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin naiset tekivät
sitä sotamiesten mukaan rintamalle. Ihan yhtä romanttinen ei ole toinen teoria,
jonka mukaan se olisi syntynyt vuosien saatossa keinoksi käyttää hyödyksi
vanhat kakut ja tähteeksi jäänyt kahvi. Selvää siis on, että yhtä ja ainoaa
reseptiä juuri oikeanlaisen Tiramisun tekemiseksi ei ole olemassakaan.
Sen
verran mitä maailmalla olen näitä päässyt maistelemaan voin sanoa, että eroja
niin maun kuin koostumuksienkin suhteen löytyy paljon. Tämän reseptin mukaan
olen onnistunut joka kerta ja samaa ovat sanoneet muutkin. Siitä on tullut
varsinkin perheen naisten ykkösherkku! Tiramisu on helppo jälkkäri siinäkin
mielessä, että sen voit tehdä jo aamulla valmiiksi jääkaappiin odottamaan.
Illallisen tekoon ja seurusteluun jää näin enemmän aikaa.
2
munankeltuaista
2
tl vaniliinisokeria
2,25
dl tomusokeria
250
g mascarponetuorejuustoa
200
g savoiardikeksejä
1
dl kylmää espressoa tai vahvaa kahvia
kaakojauhetta
(Van Houten)
2-3
rkl Amarettoa (Disaronno)
Vatkaa
munankeltuaiset, vaniliinisokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää mascarpone
joukkoon ja sekoita. Murusta keksit toiseen kulhoon ja kostuta kahvilla ja
amarettolla. Täytä vuoka kerroksittain siten, että pohjalle tulee ensin
kostutettua keksiä ja päälle mascarponevaahtoa. Toista tämä 2-3 kertaa. Jätä
päällimmäiseksi kerros vaahtoa. Hunnuta Tiramisu siivilöidyllä kaakaojauheella
ja anna makujen tasaantua muutama tunti kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti