Marsalkka
Mannerheim tunnettiin kaiken muun lisäksi aikamoisena kulinaristina. Marskilla
oli toki vahvat siteet kotimaisiin makuihin, mutta vuodet ulkomailla tekivät
miehestä paitsi kosmopoliitin, myös edelläkävijän. Reissujen parhaimpia makuja
tuotiin tuliaisina kotiin. Mannerheimin tunnetuimpiin herkkuihin lukeutuivat
tietenkin Marskin ryyppy, Vorschmack ja hieman kotoista lohikeittoa muistuttava
Seljanka. Jälkiruokana Mannerheimin pöydässä oli usein tarjolla Pappilan
hätävaraa. Kalaruoat olivat Marskin sydäntä lähellä ja yksi suurimmista herkuista oli
Kuha, keitetyillä perunoilla ja herkkusienikastikkeella. Anopin mies oli
viikonloppuna meillä kylässä ja toi tuliaisiksi tuoreita kuhafileitä, joten lähdin
testimielessä Marskin jalanjäljille. Oli muuten ihan naurettavan hyvää!
4 kuhafilettä
sormisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
korppujauhoa
100 g voita
5 tl
piparjuuritahnaa
Tee ensin
piparjuurivoi. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja piparjuuritahna keskenään.
Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota pieniä ruusukkeita leivinpaperoidulle
alustalle. Nosta lautanen pakastimeen.
Mausta
kuhafileet suolalla, pippurilla ja paprikalla. Kääntele kuhafileet
korppujauhoissa.
Paista
kuhafileet molemmin puolin voissa kullanruskeiksi. Mannerheim diggaili
kuhafileistä keitettyjen perunoiden ja herkkusienikastikkeen kanssa.
Herkkusienikastike
1 kpl salottisipuli
1 rkl voita
200g tuoreita herkkusieniä
2,5 dl kermaa
1 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
mustapippuria
Kuullota
hienonnettu sipuli voissa. Puhdista ja lohko sienet ja lisää ne pannulle.
Paista sieniin kevyt väri pintaan. Lisää kerma ja mausta. Keitä muutama
minuutti kasaan. Suurusta tarvittaessa mikäli haluat kastikkeesta sakeamman.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti