Suomen
ehkä jopa suosituimman viikonloppuruoan variaatioita on yhtä paljon kuin on
tekijöitäkin. Homma menee kuitenkin kerta toisensa jälkeen helposti saman
kaavan kautta ja suosikkitäytteet valitaan säilykehyllyn samasta kohdasta ostoskärryyn. Myös itse syyllistyn tähän eikä siinä mitään, jos
jauheliha-tonnikala-katkarapu-aurajuusto-pepperoni maistuu, niin antaa palaa.
Mutta vieraissa kannattaa välillä käydä, jos se on turvallista eikä se aiheuta
harmia ulkopuolisille.
Kun olin Kyproksella loppuvuodesta 2008 kuvaamassa
Suomen unelmien poikamies –ohjelman toista tuotantokautta tutustuin yhteen
salarakkaaseeni Halloumiin. Oltiin kuvaustiimin kanssa kuvausten päätteeksi
illastamassa vuoristossa eräässä pikku bistrossa ja pöytä notkui paikallisia
herkkuja. Silloin sain Halloumilta ensipusun ja se oli rakkautta ensi
lipaisulta. Sen jälkeen tiemme ovat kohdanneet monesti ja se päätyy nykyään
usein myös pizzauuniin.
Alla tämän hetken lemppari pizzaresepti. Toivottavasti
maistuu sullekin!
(pellillinen)
Taikina:
2dl
kädenlämpöistä vettä
1
tl tuorehiivaa
1
tl suolaa
2
rkl oliiviöljyä
vehnäjauhoja
Kastike:
1
Sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tomaatti kuutioituna
kourallinen
basilikaa silputtuna
500
g tomaattimurskaa
2-3
tl tomaattipyreetä
300
g kanasuikaleita
loraus
balsamicoa
suolaa
ja musta- tai sitruunapippuria
1
pala Halloumijuustoa
oliiviöljyä
paistamiseen
Rucolaa
Oliiviöljyä
Suolaa
ja pippuria
Taikina
kannattaa tehdä ensin valmiiksi ja jättää liinan alle kohoamaan pariksi
tunniksi. Sekoita vesi, hiiva, suola ja öljy kulhossa. Lisää vehnäjauhoja pari
desiä kerrallaan samalla vaivaten. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon
reunoilta.
Kuullota
sipulit öljyssä tai voissa pannulla ja lisää tomaattipyree ja kanasuikaleet.
Ota kanoihin ruskea paistopinta ja lisää sekaan kuutioitu tomaatti,
tomaattimurska, basilika ja pieni loraus balsamicoa. Anna muhia matalalla
lämmöllä muutama minuutti.
Kauli
taikina jauhotetulla leivinpaperilla ohueksi. Paista Halloumiviipaleet ölyssä
kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kauhalla kastiketta tasaisesti
kaulitun pohjan päälle ja lisää lopuksi paistetut halloumit. Paista 225
asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on rapsakka.
Sekoita
rucolat kulhossa johon olet lorauttanut hieman oliiviöljyä. Pyöräytä sekaan
vähän suolaa ja pippuria. Lisää rucolaa pizzan päälle ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti