Yksi
takuuvarmoista jälkkäreistä on mulla jo vuosia ollut tällä reseptillä tehty
brownie. Kun esim. pari vuotta sitten olin isyysvapaalla, kutsuin naapuruston
muut kotirouvat kahville ja pyöräytin kaikkien yllätykseksi ko. browniet pöytään.
Pellillinen teki aika nopeasti kauppansa ja toistaiseksi ei yksikään ruokailija
ole poistunut näiden jälkeen pöydästä ilman suitsutusta. Suklaajälkiruoat ovat
usein haastavia tehdä, mutta tällä ohjeella onnistut varmasti. Suut makiaks!
200g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
200g voita
1 tl vaniljasokeria
5 kpl munaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta (Van
Houten)
Voitele
ja jauhota 20 x 30 cm vuoka. Sulata suklaa joko mikrossa tai paksupohjaisessa
kattilassa liedellä. Anna jäähtyä hetki. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja
vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen mukaan ja lopuksi
lisää sulatettu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe, lisää
taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa
uunissa keskitasolla n. puoli tuntia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.
Brownien parhaita kavereita ovat vaniljajäätelö ja vadelmamelba.
Vadelmamelba
200g vadelmia
2 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
Poraa vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu
sauvaskoittimella tasaiseksi massaksi. Painele seos siivilän läpi niin että
siemenet jäävät siivilään. Ulkomaisia vadelmia käyttäessäsi kannattaa kuumentaa
niitä ensin pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Säästä muutama vadelma
koristeluun. Viimeistele annos parilla mintunlehdellä ja marenkimuruilla.
Tänään testasin näitä ja hyviä oli! Käytitkö muuten kuinka tummaa suklaata? Itse tein 72%:sta ja lopputulos oli omaan makumieltymyksiin sopiva :)
VastaaPoistaPaistoin 20 minuuttia ja olivat jo ylikypsiä... Käytin maitosuklaata, mutta muuten sama resepti.
VastaaPoista