Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Maailman parhaat browniet

Yksi takuuvarmoista jälkkäreistä on mulla jo vuosia ollut tällä reseptillä tehty brownie. Kun esim. pari vuotta sitten olin isyysvapaalla, kutsuin naapuruston muut kotirouvat kahville ja pyöräytin kaikkien yllätykseksi ko. browniet pöytään. Pellillinen teki aika nopeasti kauppansa ja toistaiseksi ei yksikään ruokailija ole poistunut näiden jälkeen pöydästä ilman suitsutusta. Suklaajälkiruoat ovat usein haastavia tehdä, mutta tällä ohjeella onnistut varmasti. Suut makiaks!

200g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
200g voita
1 tl vaniljasokeria
5 kpl munaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta (Van Houten)

Voitele ja jauhota 20 x 30 cm vuoka. Sulata suklaa joko mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Anna jäähtyä hetki. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen mukaan ja lopuksi lisää sulatettu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. puoli tuntia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.
Brownien parhaita kavereita ovat vaniljajäätelö ja vadelmamelba.

Vadelmamelba

200g vadelmia
2 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Poraa vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu sauvaskoittimella tasaiseksi massaksi. Painele seos siivilän läpi niin että siemenet jäävät siivilään. Ulkomaisia vadelmia käyttäessäsi kannattaa kuumentaa niitä ensin pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Säästä muutama vadelma koristeluun. Viimeistele annos parilla mintunlehdellä ja marenkimuruilla.


2 kommenttia:

  1. Tänään testasin näitä ja hyviä oli! Käytitkö muuten kuinka tummaa suklaata? Itse tein 72%:sta ja lopputulos oli omaan makumieltymyksiin sopiva :)

    VastaaPoista
  2. Paistoin 20 minuuttia ja olivat jo ylikypsiä... Käytin maitosuklaata, mutta muuten sama resepti.

    VastaaPoista