Venäläisestä
keittiöstä löytyy paljon meikäläiseen suuhun sopivia makuja. Kevättalveen
kuuluvat tietenkin blinit, jotka ovat kuin karvahattu venäläisrouvan kutreilla.
Toimii takuuvarmasti. Venäjällä laskiainen ei ole mitään ilman blinejä ja ne
ovatkin näinä päivinä ruokapöytien oikeutettu keskipiste. Vaikka blinit
mielletään alkuvuoden herkuksi, mikään ei estä tekemästä niitä aina kun siltä
tuntuu. Varsinkin kun täytteet voi valita tilanteen mukaan. Mieti vaikka
loppukesää rapujuhlia ja sitä, että perinteisen paahtoleivän tilalla olisikin
blinit… Nam! Alhaalla erittäin hyväksi havaittu perusohje.
4 dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
sokeria
1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl
voisulaa
1
keltuainen
1
valkuainen
Lämmitä jogurtti tai kermaviili
mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja tattrijauhot ja sekoita
tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia.
Taikinan voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Juuri ennen paistamista
sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula ja keltuainen. Lopuksi lisää
vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista voissa miedolla lämmöllä joko ohukais-
tai blinipannulla paksuhkoja blinejä. Lisukkeeksi oman maun mukaan esim. mätiä
(siika, kirjolohi, made) smetanaa, graavi- tai kylmäsavustettua kalaa,
katkarapusalaattia, sienisalaattia, suolakurkkua… Vain mielikuvitus on rajana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti