Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Blinit

Venäläisestä keittiöstä löytyy paljon meikäläiseen suuhun sopivia makuja. Kevättalveen kuuluvat tietenkin blinit, jotka ovat kuin karvahattu venäläisrouvan kutreilla. Toimii takuuvarmasti. Venäjällä laskiainen ei ole mitään ilman blinejä ja ne ovatkin näinä päivinä ruokapöytien oikeutettu keskipiste. Vaikka blinit mielletään alkuvuoden herkuksi, mikään ei estä tekemästä niitä aina kun siltä tuntuu. Varsinkin kun täytteet voi valita tilanteen mukaan. Mieti vaikka loppukesää rapujuhlia ja sitä, että perinteisen paahtoleivän tilalla olisikin blinit… Nam! Alhaalla erittäin hyväksi havaittu perusohje.

4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja tattrijauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia. Taikinan voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Juuri ennen paistamista sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula ja keltuainen. Lopuksi lisää vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista voissa miedolla lämmöllä joko ohukais- tai blinipannulla paksuhkoja blinejä. Lisukkeeksi oman maun mukaan esim. mätiä (siika, kirjolohi, made) smetanaa, graavi- tai kylmäsavustettua kalaa, katkarapusalaattia, sienisalaattia, suolakurkkua… Vain mielikuvitus on rajana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti