Ranskalainen jo
vuosisatoja vanha perinteinen jälkiruoka. Yhden legendan mukaan Walesin
prinssi, tuleva kuningas Edward VII kävi café de Paris´n terassilla Monte
Carlossa vuonna 1898 ja maistoi näitä ohuita pannukakkuja. Koska jälkiruoalla
ei ollut oikeastaan nimeä päätti prinssi, että sitä kutsuttaisiin nimellä
Crépes Suzette, sen nuoren naisen mukaan, jonka kanssa hän niistä nautti.
Toisen tarinan mukaan juuret kantaisivat aina 1600 –luvulle saakka.
Crépes:
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
3 kanamunaa
3 dl maitoa
2 rkl voita sulatettuna
2 rkl konjakkia
Sekoita jauhot, sokeri,
suola munien ja maidon kanssa tasaiseksi seokseksi. Lisää voi ja konjakki.
Sekoita niin ettei jää kokkareita. Siivilöi tarvittaessa. Anna taikinan seisoa
pari tuntia ennen paistamista.
Kypsennä taikinasta
ohuita, isoja ohukaisia kuumalla pannulla voissa. Taikinasta tulee n. 15
kreppiä.
Suzette:
100 g voita
50 g tomusokeria
1 sitruunan kuori
raastettuna
3:n appelsiinin fileet,
kuoret ja jäljelle jäävä mehu.
Raasta kuoret. Leikkaa fileet
appelsiinin kalvoista irti ja purista loppumehu astiaan. Säästä fileet
koristeluun
6 rkl Cointreauta
4 rkl konjakkia
Sekoita kaikki ainekset
(paitsi appelsiinifileet) keskenään ja kiehauta niitä pari minuuttia pannulla.
Kasta jokainen
paistettu kreppi seoksessa ja asettele kuumankestävään tarjoiluvatiin. Kaada
paistinpannunliemi kreppien päälle. Asettele krepit haluamallasi tavalla
lauteselle, koristele fileillä, sirota kreppien päälle vähän sokeria ja valele
konajkkia päälle. Sytytä konjakki palamaan ja ole valmiina ottamaan aplodit
vastaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti