Tua
noi ni… Kiitos porilaisen jääkiekkokiiman, ajattelin hieman päivittää
paikallista snägäriherkkua kisastudioon sopivaksi evääksi.
Porilaisen
historia ulottuu 1950 –luvulle jolloin, Helsingin yliopiston Satakunnan
osakunnan opiskelijat keksivät tämän helpon ja edullisen iltapalan. Myyntiin se
tuli ensimmäisenä Helsingissä Kolmen sepän patsaan lähistöllä sijainneeseen
grilliin, mutta levisi nopeasti. Aikanaan Satakunnan osuusteurastamo kehitti
sille jopa oman Metsästäjä –makkaran. Sittemmin vastaan on tullut erilaisilla
makkarapihveillä tehtyjä versioita, mutta porilaiset laittavat aitoon Porilaiseen
sipuli –eli jahtimakkaraa. Tämä Popchefin Porilainen tuli testattua aidoilla ja
kriittisillä alkuasukkailla, eli porilaisilla saaden kiitosta ja hymyilevän hyväksynnän.
Täysjyväpaahtoleipää
Jahtimakkaraa
Sinappia
Ketshuppia
Suolakurkkua
Aioli:
3
dl majoneesia
2
kpl valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1
kpl sitruunan
mehu
suolaa
ja pippuria myllystä
Sekoita
ainekset ja anna maustua hetken jääkaapissa
Marinoitu
punasipuli:
2
kpl punasipulia
leikattuna ohuiksi renkaiksi
0,5
dl punaviinietikkaa
2
rkl sokeria
1
tl suolaa
1
rkl oliiviöljyä
mustapippuria
myllystä maun mukaan
Sekoita
etikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää punasipulit joukkoon. Anna maustua
15-30 minuuttia. Lisää lopussa oliiviöljy ja pippuri.
Paahda
leivät leivänpaahtimessa tai pannulla. Leikkaa jahtimakkarasta reilut kiekot ja
paista pannulla kypsäksi. Kokoa porilainen hampurilaisen tavoin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti