Ruokablogilistan kärjessä

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Popchefin Porilainen


Tua noi ni… Kiitos porilaisen jääkiekkokiiman, ajattelin hieman päivittää paikallista snägäriherkkua kisastudioon sopivaksi evääksi.

Porilaisen historia ulottuu 1950 –luvulle jolloin, Helsingin yliopiston Satakunnan osakunnan opiskelijat keksivät tämän helpon ja edullisen iltapalan. Myyntiin se tuli ensimmäisenä Helsingissä Kolmen sepän patsaan lähistöllä sijainneeseen grilliin, mutta levisi nopeasti. Aikanaan Satakunnan osuusteurastamo kehitti sille jopa oman Metsästäjä –makkaran. Sittemmin vastaan on tullut erilaisilla makkarapihveillä tehtyjä versioita, mutta porilaiset laittavat aitoon Porilaiseen sipuli –eli jahtimakkaraa. Tämä Popchefin Porilainen tuli testattua aidoilla ja kriittisillä alkuasukkailla, eli porilaisilla saaden kiitosta ja hymyilevän hyväksynnän.


Täysjyväpaahtoleipää
Jahtimakkaraa
Sinappia
Ketshuppia
Suolakurkkua

Aioli:

3 dl     majoneesia
2 kpl   valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl   sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä

Sekoita ainekset ja anna maustua hetken jääkaapissa

Marinoitu punasipuli:

2 kpl   punasipulia leikattuna ohuiksi renkaiksi
0,5 dl  punaviinietikkaa
2 rkl    sokeria
1 tl      suolaa
1 rkl    oliiviöljyä
mustapippuria myllystä maun mukaan

Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää punasipulit joukkoon. Anna maustua 15-30 minuuttia. Lisää lopussa oliiviöljy ja pippuri.

Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla. Leikkaa jahtimakkarasta reilut kiekot ja paista pannulla kypsäksi. Kokoa porilainen hampurilaisen tavoin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti