Lohi
alkaa olla monissa perheissä jo niin perus raaka-aineiden listalla, että
kotikokin mielikuvitus sen suhteen voi olla välillä koetuksella. Hyvä
raaka-aine toimii toki sellaisenaan ja liika muilla mauilla peitteleminen
saattaa tuntua jopa syntiseltä. Tutuilla ja turvallisilla elementeillä lohesta
saa tehtyä kuitenkin uudenlaisiakin kokonaisuuksia.
Venäläisestä
ruokakulttuurista tuttu smetana lienee monille tuttu lohen kumppani ja kyllähän
siinä parissa on jotain, joka on match made in heaven.
Omalla kohdallani lohi
smetanakastikkeessa oli ensimmäisiä ruokia joita opettelin tekemään, tosin
ulkonäkö ja maku on hieman niistä ajoista muuttunut. Onneksi!
Kun aika
perinteisistä elementeistä rakentuvan annoksen tuo näyttävästi esille, saa
siitä helposti todella juhlavan illallisen. Lasiin vaikka raikasta Rieslingiä,
niin alkaa homma olla paketissa!
Venäläiset
lohinyytit
600g lohta
suolaa
mustapippuria
4 keskikokoista perunaa
voita
1 punasipuli
0,5 pnt tilliä
1 prk smetanaa
Keitä perunat lähes
kypsäksi. Sulata pannulla voi ja kuullota siinä pieneksi pilkottu punasipuli.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon pilkottu tilli ja anna
jäähtyä. Leikkaa lohi n. sentin paksuiksi
viipaleiksi ja mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Leikkaa perunat pystysuunnassa viipaleiksi,
jätä muotoonsa ja nosta leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Kierrä
lohiviipaleet perunoiden ympärille. Lisää kuullotettua sipulia nyytin päälle.
Laita yksi ruokalusikallinen smetanaa vielä sipuleiden päälle ja kypsennä
valmiita lohinyyttejä 200 asteissa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lohi on
kypsää.
Loput
smetanat
Suolaa
Mustapippuria
2
tl hunajaa
kourallinen
tilliä
Laita
loput smetanat kattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Kiehauta
siten, että kastike hieman sakenee. Lisää tilli vasta juuri ennen tarjoilua.
Valuta kastiketta lautasille ja nosta kypsät lohinyytit kastikkeen päälle. Voit
koristella annoksen halutessasi mädillä ja tillinoksilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti