Onko
ulkoilun jälkeen mitään parempaa kuin lämmin kermainen lohikeitto? Ei, jos
meidän juniorilta kysytään. Tosin hänen mielestään se on parasta missä
olosuhteissa ja mihin ajankohtaan tahansa. Ylivoimainen suosikki siis. Hienosti
se tosin toimii joko alku- tai pääruokana myös muulle pöytäseurueelle.
Kalakeiton ystävät jakautuvat kahteen
leiriin. Kermaisen ja kirkkaan puolueisiin. Jos käsi nousee kermaisen version
kohdalla, kannattaa tämä helppo keitto ottaa haltuun. Viereen lasi kylmää
maitoa ja tuoretta ruisleipää. Siinäpä pitkälti tärkeimmät, joilla homma alkaa
toimimaan!
600-700
g merilohta
8-10
kpl keksikokoista perunaa
1 l
kalalientä
1
iso sipuli
n.
10 kpl valkopippuria (kokonainen)
2-3
laakerinlehteä
2
dl kermaa
2-3
rkl merisuolaa
1
nippu tilliä
voita
Irrota
lohifileestä nahka ja nypi ruodot pois. Leikkaa kuutioiksi ja ripottele
merisuolaa päälle. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa kun muu keitto
valmistuu. Kuori ja lohko perunat. Kuullota pilkottu sipuli ja perunat voissa
kattilassa. Lisää valkopippurit, kalaliemi ja laakerinlehdet. Anna kypsyä niin
kauan, että perunat ovat melkein kypsiä. Lisää lohikuutiot ja anna kiehua n.
5-10 min. Lisää kerma ja lämmitä vielä hetki. Lisää lopussa nippu tilliä ja
tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti