Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tajunnan räjäyttävä Tiramisu

Perinteisen italialaisen jälkiruokaherkun Tiramisun tarkkaa alkuperää ei taida tietää kukaan, sillä maailmalla liikkuu useita tarinoita sen synnystä. Erään väitteen mukaan se olisi syntynyt ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin naiset tekivät sitä sotamiesten mukaan rintamalle. Ihan yhtä romanttinen ei ole toinen teoria, jonka mukaan se olisi syntynyt vuosien saatossa keinoksi käyttää hyödyksi vanhat kakut ja tähteeksi jäänyt kahvi. Selvää siis on, että yhtä ja ainoaa reseptiä juuri oikeanlaisen Tiramisun tekemiseksi ei ole olemassakaan.

Sen verran mitä maailmalla olen näitä päässyt maistelemaan voin sanoa, että eroja niin maun kuin koostumuksienkin suhteen löytyy paljon. Tämän reseptin mukaan olen onnistunut joka kerta ja samaa ovat sanoneet muutkin. Siitä on tullut varsinkin perheen naisten ykkösherkku! Tiramisu on helppo jälkkäri siinäkin mielessä, että sen voit tehdä jo aamulla valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Illallisen tekoon ja seurusteluun jää näin enemmän aikaa.

2 munankeltuaista
2 tl vaniliinisokeria
2,25 dl tomusokeria
250 g mascarponetuorejuustoa
200 g savoiardikeksejä
1 dl kylmää espressoa tai vahvaa kahvia
kaakojauhetta (Van Houten)
2-3 rkl Amarettoa (Disaronno)

Vatkaa munankeltuaiset, vaniliinisokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää mascarpone joukkoon ja sekoita. Murusta keksit toiseen kulhoon ja kostuta kahvilla ja amarettolla. Täytä vuoka kerroksittain siten, että pohjalle tulee ensin kostutettua keksiä ja päälle mascarponevaahtoa. Toista tämä 2-3 kertaa. Jätä päällimmäiseksi kerros vaahtoa. Hunnuta Tiramisu siivilöidyllä kaakaojauheella ja anna makujen tasaantua muutama tunti kylmässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti