Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pizza a´la PopChef

Suomen ehkä jopa suosituimman viikonloppuruoan variaatioita on yhtä paljon kuin on tekijöitäkin. Homma menee kuitenkin kerta toisensa jälkeen helposti saman kaavan kautta ja suosikkitäytteet valitaan säilykehyllyn samasta kohdasta ostoskärryyn. Myös itse syyllistyn tähän eikä siinä mitään, jos jauheliha-tonnikala-katkarapu-aurajuusto-pepperoni maistuu, niin antaa palaa. Mutta vieraissa kannattaa välillä käydä, jos se on turvallista eikä se aiheuta harmia ulkopuolisille.

Kun olin Kyproksella loppuvuodesta 2008 kuvaamassa Suomen unelmien poikamies –ohjelman toista tuotantokautta tutustuin yhteen salarakkaaseeni Halloumiin. Oltiin kuvaustiimin kanssa kuvausten päätteeksi illastamassa vuoristossa eräässä pikku bistrossa ja pöytä notkui paikallisia herkkuja. Silloin sain Halloumilta ensipusun ja se oli rakkautta ensi lipaisulta. Sen jälkeen tiemme ovat kohdanneet monesti ja se päätyy nykyään usein myös pizzauuniin.

Alla tämän hetken lemppari pizzaresepti. Toivottavasti maistuu sullekin!

(pellillinen)

Taikina:

2dl kädenlämpöistä vettä
1 tl tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
vehnäjauhoja

Kastike:

1 Sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tomaatti kuutioituna
kourallinen basilikaa silputtuna
500 g tomaattimurskaa
2-3 tl tomaattipyreetä
300 g kanasuikaleita
loraus balsamicoa
suolaa ja musta- tai sitruunapippuria

1 pala Halloumijuustoa
oliiviöljyä paistamiseen

Rucolaa
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Taikina kannattaa tehdä ensin valmiiksi ja jättää liinan alle kohoamaan pariksi tunniksi. Sekoita vesi, hiiva, suola ja öljy kulhossa. Lisää vehnäjauhoja pari desiä kerrallaan samalla vaivaten. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoilta.

Kuullota sipulit öljyssä tai voissa pannulla ja lisää tomaattipyree ja kanasuikaleet. Ota kanoihin ruskea paistopinta ja lisää sekaan kuutioitu tomaatti, tomaattimurska, basilika ja pieni loraus balsamicoa. Anna muhia matalalla lämmöllä muutama minuutti.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla ohueksi. Paista Halloumiviipaleet ölyssä kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kauhalla kastiketta tasaisesti kaulitun pohjan päälle ja lisää lopuksi paistetut halloumit. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on rapsakka.

Sekoita rucolat kulhossa johon olet lorauttanut hieman oliiviöljyä. Pyöräytä sekaan vähän suolaa ja pippuria. Lisää rucolaa pizzan päälle ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti