Erinomainen ja juhlava alkuruoka
Tryffeli-kukkakaalipyree
1 kukkakaali
2 prk kookosmaitoa
1 rkl tryffeliöljyä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Keitä ne kypsäksi kookosmaidossa. Valuta
kookosmaito talteen. Kaada kukkakaalit takaisin kattilaan. Lisää tryffeliöljy
ja voi. Soseuta sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa kookosmaidolla. Mausta
suolalla ja pippurilla.
Chilihillo
2 keskivahvaa chiliä
2 oksaa timjamia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
Pilko chili pieneksi silpuksi. Freesaa chilit nopeasti öljyssä. Lisää
timjami, sokeri ja vesi. Keittele kasaan n. 10-15 min. Nosta viileään
jäähtymään
Yrttivaahto
1 pnt haluamaasi yrttiä (esim. meirami, minttu, basilika, vesikrassi)
2 rkl voita
1 salottisipuli
2 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
Puolikkaan sitruunan mehu
Suolaa
Pippuria
Hienonna yrtit sauvasekoittimella. Kuulota pieneksi pilkottu sipuli
öljyssä tai voissa. Lisää viini ja kasvisliemi ja keitä kasaan niin että
jäljellä on puolet. Lisää kerma ja yrtit. Kiehauta nopeasti ja mausta suolalla
ja pippurilla. Siivilöi kastike ja poraa vaahdoksi juuri ennen tarjoilua
Kampasimpukat
2 kampasimpukkaa/hlö
öljyä
voita
Paista kuumalla pannulla voissa n. 2-3 minuuttia per puoli niin että
kampasimpukat saavat kauniin paistopinnan. Valele välillä voilla. Annan
simpukoiden levätä hetki ennen tarjoilua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti