Ruokablogilistan kärjessä

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Tryffeli-kukkakaalipyree, kampasimpukat, chilihillo ja yrttivaahto


Erinomainen ja juhlava alkuruoka


Tryffeli-kukkakaalipyree

1 kukkakaali
2 prk kookosmaitoa
1 rkl tryffeliöljyä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Keitä ne kypsäksi kookosmaidossa. Valuta kookosmaito talteen. Kaada kukkakaalit takaisin kattilaan. Lisää tryffeliöljy ja voi. Soseuta sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa kookosmaidolla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Chilihillo

2 keskivahvaa chiliä
2 oksaa timjamia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä

Pilko chili pieneksi silpuksi. Freesaa chilit nopeasti öljyssä. Lisää timjami, sokeri ja vesi. Keittele kasaan n. 10-15 min. Nosta viileään jäähtymään

Yrttivaahto

1 pnt haluamaasi yrttiä (esim. meirami, minttu, basilika, vesikrassi)
2 rkl voita
1 salottisipuli
2 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
Puolikkaan sitruunan mehu
Suolaa
Pippuria

Hienonna yrtit sauvasekoittimella. Kuulota pieneksi pilkottu sipuli öljyssä tai voissa. Lisää viini ja kasvisliemi ja keitä kasaan niin että jäljellä on puolet. Lisää kerma ja yrtit. Kiehauta nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike ja poraa vaahdoksi juuri ennen tarjoilua


Kampasimpukat

2 kampasimpukkaa/hlö
öljyä
voita


Paista kuumalla pannulla voissa n. 2-3 minuuttia per puoli niin että kampasimpukat saavat kauniin paistopinnan. Valele välillä voilla. Annan simpukoiden levätä hetki ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti