Päätin jättää
tällä kertaa tyttären synttärijuhlilta perinteisen täytekakun väliin ja korvata
ne kuppikakuilla. Vielä kun 5v. antoi idealle siunauksen ja oli innoissaan
auttamassa, ei asia jäänyt kaduttamaan. Helppo ja tyylikäs setti valmiina “annospaloina”
teki kauppansa niin aikuisille kuin lapsillekin.
Pohja:
150 g
tummaa suklaata
100g
sulatettua voita
2 munaa
1 prk
ranskankermaa
2 dl
sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta (Van Houten)
Kuorrute:
200 g
tuorejuustoa
65 g
huoneenlämpöistä voita
5 dl
tomusokeria
3 tl
vaniljasokeria
1 tl elintarvikeväriä
Tee
suklaasta karkeaa rouhetta. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne
rikki. Lisää joukkoon sulatettu voi, ranskankerma ja sokeri.
Sekoita keskenään
vehnäjauho, suklaarouhe, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
Lisää jauhoseos voin ja munien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nosta
taikina lusikoilla muffinssivuokiin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20
minuuttia.
Valmista
kuorrute vatkaamalla ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota jäähtyneiden
muffinssien päälle.
Ohjeessa jauhojen sekaan lisätään myös vaniljasokeria, pohjan aineissa vaniljasokeria ei kuitenkaan mainita, ainoastaan kuorrutteessa? :)
VastaaPoistaMontako kuppikakkua (noin) tällä ohjeella tulee?
VastaaPoista