Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Suklaiset kuppikakut


Päätin jättää tällä kertaa tyttären synttärijuhlilta perinteisen täytekakun väliin ja korvata ne kuppikakuilla. Vielä kun 5v. antoi idealle siunauksen ja oli innoissaan auttamassa, ei asia jäänyt kaduttamaan. Helppo ja tyylikäs setti valmiina “annospaloina” teki kauppansa niin aikuisille kuin lapsillekin.
Pohja:
150 g tummaa suklaata
100g sulatettua voita
2 munaa
1 prk ranskankermaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
Kuorrute:

200 g tuorejuustoa
65 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

1 tl elintarvikeväriä
Tee suklaasta karkeaa rouhetta. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää joukkoon sulatettu voi, ranskankerma ja sokeri.
 Sekoita keskenään vehnäjauho, suklaarouhe, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää jauhoseos voin ja munien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nosta taikina lusikoilla muffinssivuokiin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Valmista kuorrute vatkaamalla ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

2 kommenttia:

  1. Ohjeessa jauhojen sekaan lisätään myös vaniljasokeria, pohjan aineissa vaniljasokeria ei kuitenkaan mainita, ainoastaan kuorrutteessa? :)

    VastaaPoista
  2. Montako kuppikakkua (noin) tällä ohjeella tulee?

    VastaaPoista