Ruokablogilistan kärjessä

torstai 26. kesäkuuta 2014

Mansikka-piparminttuhillo


Nyt alkaa olla oikea hetki siirtää kesän maut talteen. Hillojen tekeminen on helpompaa kuin äkkiseltään arvaa ja ihan koko satoa ei tarvitse purkittaa, vaan hilloja voi näppärästi tehdä myös pienempiä määriä. Kun muistaa muutaman perusjutun on lopputulos helposti hyvä. Käytä säilöntään hyvälaatuisia raaka-aineita, puhdista ainekset hyvin, pese purkit, pullot ja kannet hyvin ja jos mahdollista kuumenna astiat ennen purkittamista tai pullottamista. Täytä purkit ja pullot pintaan asti ja sulje heti. Säilytä hilloja viileässä ja valolta suojattuna.
Mansikka-piparminttuhillo
1 l mansikoita
3dl Dansukker hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 oksaa tuoretta piparminttua
0,25 dl vettä
Perinteinen mansikkahillo saa kivaa lisätwistiä piparmintusta!
Kaada kattilaan pestyt ja pilkotut mansikat, pari piparmintun oksaa ja vesi. Kuumenna hetki ja lisää Dansukker Hillosokeri joukkoon. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja mausta lopuksi valmis hillo vaniljasokerilla. Anna jäähtyä vartti ja purkita hillo puhtaisiin hillopurkkeihin.  Nosta jäähtyneet purkit kylmään ja kerää seuraavilla kesteillä aploodit talteen.

Lisää reseptejä ja lisätietoa hilloamisesta: www.dansukker.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti