Nyt alkaa olla oikea hetki siirtää kesän maut talteen. Hillojen
tekeminen on helpompaa kuin äkkiseltään arvaa ja ihan koko satoa ei tarvitse
purkittaa, vaan hilloja voi näppärästi tehdä myös pienempiä määriä. Kun muistaa
muutaman perusjutun on lopputulos helposti hyvä. Käytä säilöntään hyvälaatuisia
raaka-aineita, puhdista ainekset hyvin, pese purkit, pullot ja kannet hyvin ja
jos mahdollista kuumenna astiat ennen purkittamista tai pullottamista. Täytä
purkit ja pullot pintaan asti ja sulje heti. Säilytä hilloja viileässä ja
valolta suojattuna.
Mansikka-piparminttuhillo
1 l mansikoita
3dl Dansukker hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 oksaa tuoretta piparminttua
0,25 dl vettä
Perinteinen mansikkahillo saa kivaa lisätwistiä
piparmintusta!
Kaada kattilaan pestyt ja pilkotut
mansikat, pari piparmintun oksaa ja vesi. Kuumenna hetki ja lisää Dansukker
Hillosokeri joukkoon. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja mausta lopuksi
valmis hillo vaniljasokerilla. Anna jäähtyä vartti ja purkita hillo puhtaisiin
hillopurkkeihin. Nosta jäähtyneet purkit kylmään ja kerää seuraavilla
kesteillä aploodit talteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti