Nyt alkaa olla oikea hetki siirtää kesän maut talteen.
Hillojen tekeminen on helpompaa kuin äkkiseltään arvaa ja ihan koko satoa ei
tarvitse purkittaa vaan hilloja voi näppärästi tehdä myös pienempiä määriä. Kun
muistaa muutaman perusjutun on lopputulos helposti hyvä. Käytä säilöntään
hyvälaatuisia raaka-aineita, puhdista ainekset hyvin, pese purkit pullot ja
kannet hyvin ja jos mahdollista kuumenna astiat ennen purkittamista tai
pullottamista. Täytä purkit ja pullot pintaan asti ja sulje heti. Säilytä hilloja
viileässä ja valolta suojattuna.
Sitruksinen
mustikkahillo
1
l Mustikoita
0,5
dl vettä
1
kanelitanko
1
sitruunan kuori raastettuna
250
g Dansukker hillosokeria
1
tl vaniljasokeria
Sitruksinen mustikkahillo saa vativammankin
herkuttelijan hymyilemään. Laita mustikat, vesi, kanelitanko ja raastettu
sitruunan kuori kattilaan ja kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää tämän
jälkeen Dansukker hillosokeria koko ajan sekoittaen
Kiehuttele hiljalleen 10–15
minuuttia ja mausta lopuksi valmis hillo vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä
puolisen tuntia, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja poista
kanelitanko. Lataa hillo hyvin pestyihin purkkeihin ja Säilytä viileässä.
Kuulostaa hyvältä, itse olen tehnyt mustikka-salmiakkihilloa :)
VastaaPoista