Itävallan
yksi tunnetuimmista perinneruoista on Suomeenkin väkevästi rantautunut Wieninleike
eli Wiener Schnitzel. Leivitetty vasikanleike alkaa olla klassikokamaa
lähestulkoon jokaisesta keittiön omistavasta huoltoasemasta joskus jopa
fiininpäänkin ravintolaan.
Viime keväänä Wienissä käydessäni oli pakko testata
paikallinen versio ja sehän tarjoiltiin perunasalaatin kera niin kuin usein
siellä tapana on ja itse pihvi oli lähipitseriasta tilatun lätyn kokoinen.
Suomessa leike on tapana tilata joko ranskalaisilla tai perunamuusilla.
Tänään
päädyin muusiin ja toimiihan se!
4 possun ulkofilepihviä tai vasikkaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 munaa
2 dl korppujauhoja
voita
Lisäksi
Anjovisfileitä
Kaprista
Sitruunaa
Nosta fileet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen käsittelyä.
Nuiji fileet kelmun välissä ohuiksi. Sekoita vehnäjauhot, suola ja valkopippuri
yhdelle lautaselle. Riko munat ja vispaa rakenne rikki toiselle lautaselle ja
lisää korppujauhot kolmannelle. Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoseoksessa,
sitten kanamunassa ja lopuksi korppujahossa. Nosta pihvit pannulle ja paista voissa
molemmin puolin n. 4-5 minuuttia. Koristele anjovisfileellä, kapriksella ja
sitruunalla. Tarjoile pottumuusin tai ranskalaisten kanssa.
Aijaa oot ruoanlaittotyyppei, Sami! Looking goood!
VastaaPoista