Popchef ja Hardy´s etsivät syksyn aikana viinilähettilästä
Hardy´sin perinteikkäälle viinitilalle Australiaan. Thomas Hardy perusti
viinitilansa yli 150 vuotta sitten ja tänä päivänä perintöä viedään eteenpäin
jo kuudennessa sukupolvessa. Koska perinteet ovat Hardy´sin viinitilalla
tärkeässä roolissa ja tietotaitoa on siirretty isältä pojalle, innostuimme
keräämään Suomipopin kuulijoiden avustuksella suosituimpia suomalaisia
perinneruokia. Ehdotuksia saatiin piimäjuustosta, läskisoosin kautta
kalakukkoon, mutta terävin kärki erottui joukosta. Popchefin tehtävänä oli
tehdä kolmesta eniten ääniä saaneesta reseptistä päivitetyt versiot ja mikäli
mahdollista pienellä australialaisella twistillä.
Toiseksi eniten ääniä sai legendaarinen makaronilaatikko.
Yksi Suomen suosituimmista kotiruoista oli vielä 1950 –luvulle saakka juhlaruokaa. Alun perin
makaronilaatikossa ei ollut lihaa lainkaan, mutta varsinkin jauhelihalla
täytetystä liha-makaronilaatikosta on tullut sittemmin sen tunnetuin versio
Suomessa.
Alla Popchefin päivitetty näkemys klassikosta.
Kaveriksi voit leipoa vaikka uunituoreita sämpylöitä. Tässä
linkki Popchefin helppoihin sämpylöihin: http://popchefkuronen.blogspot.fi/2013/10/popchefin-helpot-sampylat.html
Popchefin makaronilaatikko
400g
karitsan paistijauhelihaa
300g Penne
pastaa
1 iso
tomaatti
0,5 pkt
pekonia
0,5 pnt
basilikaa
1 iso sipuli
2 rkl
tomaattipyrettä
voita
suolaa
mustapippuria
rucolaa
parmesanjuustoa
oliiviöljyä
Munamaito
3 kpl munaa
7 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
Ruskista
pekoni kuivalla pannulla. Nosta odottamaan sivuun. Lisää nokare voita pannulle
ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää silputtu
tomaatti, basilica, tomaattipyre, suolaa ja mustapippuria. Anna muhia hetki.
Keitä pasta
lähes kypsäksi. Voitele uunivuoka ja lisää siihen pasta ja jauhelihaseos.
Sekoita. Ripottele paahdettu pekoni joukkoon. Kaada munamaito päälle ja paista
uunissa 175 astetta 50-60 minuuttia.
Laita
rucola kulhoon ja lisää tilkka oliivipöljyä. Pyöräytä myllystä hieman mustapippuria
sekaan. Pyörittele. Nosta valmiin annoksen päälle nippu rucolaa ja raasta
parmesanjuustoa mukaan.
Viinisuositus: Hardys VR Cabernet Sauvignon 7,98 €
Viinisuositus: Hardys VR Cabernet Sauvignon 7,98 €
Viini on ainakin todella hyvä!
VastaaPoistaOn se laatikkokin! Usko pois ;)
VastaaPoistaTäytyypä kokeilla,paitsi että karitsan jauhelihan joudun korvaamaan naudan lihalla.....nimim maalla on mukavaa....
VastaaPoista