Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Korvapuustit


Tänään iski himo, korvapuustihimo. Kun himo iskee on parasta toimia. Vastaavia tilanteita silmälläpitäen yritän aina pitää kuiva-ainekaapissa tarpeeksi vehnäjauhoja, kuivahiivaa, kardemummaa ja kanelia. Tänään sieltä uupui raesokeri, mutta onneksi naapurista löytyi apuja. Uunituoreet korvapuustit ja kylmä maito alkavat olla lähellä täydellistä makunautintoa. Tällä reseptillä saat kaksi pellillistä kuohkeita herkkuja. Kun varaat kaveriksi reippaasti maitoa, niin Mertarantaa lainaten: se on siinä!

0,5 l maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
14-15 dl vehnäjauhoa
100 g voita/margariinia

Taikinan väliin:

Voita/margariinia
Sokeria
Kanelia

Voiteluun:

1 kananmuna
raesokeria

Liuota hiiva n. 45 asteiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhoa vähitellen. Aluksi kannattaa vatkata, jotta ilma sitoutuu taikinaan. Vaivaa taikinaa lopuksi hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota taikina lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Nosta kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli molemmista suorakaiteen muotoiset levyt. Levitä levyille sulaa / notkeaa rasvaa (margariinia tai voita) tasainen kerros. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt rullalle jättäen saumat alaspäin. Leikkaa rullista 3-5 cm levitä paloja vinosti niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan.

Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullat saavat ne kuuluisat korvat. Nosta pellille ja anna kohota liinan alla hetki. Voitele munalla. Ripottele raesokeri pinnalle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti