Tänään iski himo, korvapuustihimo. Kun himo iskee on parasta
toimia. Vastaavia tilanteita silmälläpitäen yritän aina pitää
kuiva-ainekaapissa tarpeeksi vehnäjauhoja, kuivahiivaa, kardemummaa ja kanelia.
Tänään sieltä uupui raesokeri, mutta onneksi naapurista löytyi apuja.
Uunituoreet korvapuustit ja kylmä maito alkavat olla lähellä täydellistä
makunautintoa. Tällä reseptillä saat kaksi pellillistä kuohkeita herkkuja. Kun
varaat kaveriksi reippaasti maitoa, niin Mertarantaa lainaten: se on siinä!
0,5 l maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
14-15 dl vehnäjauhoa
100 g voita/margariinia
Taikinan väliin:
Voita/margariinia
Sokeria
Kanelia
Voiteluun:
1 kananmuna
raesokeria
Liuota hiiva n. 45 asteiseen maitoon. Sekoita joukkoon
suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhoa vähitellen. Aluksi kannattaa
vatkata, jotta ilma sitoutuu taikinaan. Vaivaa taikinaa lopuksi hyvin. Lisää
pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota taikina lämpimässä vedottomassa
paikassa kaksinkertaiseksi.
Nosta kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat
pois. Jaa taikina kahtia ja kauli molemmista suorakaiteen muotoiset levyt.
Levitä levyille sulaa / notkeaa rasvaa (margariinia tai voita) tasainen kerros.
Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt rullalle jättäen saumat
alaspäin. Leikkaa rullista 3-5 cm levitä paloja vinosti niin, että joka toinen
leikkaus on vinoon toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan.
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että
pullat saavat ne kuuluisat korvat. Nosta pellille ja anna kohota liinan alla
hetki. Voitele munalla. Ripottele raesokeri pinnalle ja paista uunin
keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti