Katselin aiemmin viikolla Gordon Ramsayn Kurjat Kuppilat
–ohjelmaa, jossa uudistetulla ruokalistalla näkyi legendaarinen lihamureke. En
muista koska olisin viimeksi tätä klassikkoa tehnyt, joten Meatloaf taustalle
soimaan ja hommiin. Vaikka perinteinen mureke onkin paikkansa ansainnut,
halusin tehdä siitä oman versioni ja tuli muuten ihan älyttömän hyvää vaikka
itse sanonkin. Kannattaa tehdä saman tien reilumpi pötkö, niin pärjää helposti
2-3 päivää.
600 g naudan paistijauhelihaa
1,5 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl Poppamiehen chilikastiketta (tulisuus 2/10)
1 tl suolaa
0,5 pkt fetajuustoa
1 pkt pekonia
Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa. Anna turvota muutama
minuutti. Sinä aikana pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne
pehmeäksi öljyssä pannulla ja nosta jäähtymään. Lisää seokseen jauheliha,
munat, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, chilikastike, suola ja jäähtyneet
sipulit. Sekoita massa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään
tunniksi.
Kaada taikina leivinpaperille ja painele siitä suorakaiteen
muotoinen parin sentin paksuinen levy. Ripottele murustettu fetajuusto lähelle
toista reunaa ja kääri taikina rullalle leivinpaperia avuksi käyttäen. Muotoile
saumat kosteilla sormilla tiiviiksi. Kun valmis rulla on paperin toisessa
reunassa aseta pekonit sen alapuolelle koko leveydeltä. Pyöritä rulla pekonin
ylitse taas leivinpaperia apuna käyttäen ja nosta rulla lopuksi keskelle
paperia.
Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 min. Kunnes Pekoni on
kypsää ja rapeaa.
Perunamuusi
10-12 keskikokoista jauhoista perunaa
suolaa
75 g voita
1,5 dl maitoa
Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää
joukkoon voi, suola ja maitoa
pienissä erissä ajaen samalla sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Punaviinikastike
2 pkt Demi-Glace kastikepohja
2 dl punaviiniä
2 punasipulia
2 rkl sokeria
2 rkl balsamicoa
2 rkl voita
pari rosmariinin oksaa
Pari timjamin oksaa
Pari timjamin oksaa
suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli ja kuullota pehmeäksi kattilassa. Lisää
Demi-glace, punaviini, sokeri, balsamico, timjami ja rosmariini. Keitä hiljalleen 15-20
min. Kaada kastike siivilän läpi toiseen astiaan ja sieltä takaisin kattilaan.
Lisää voi ja keitä vielä hetki kasaan. Tarkista suola ja pippuri
Tarjoile mureke, muusin punaviinikastikkeen ja keitettyjen
papujen kera!
Oli muuten todella hyvää
VastaaPoista