Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Popchefin täytetty lihamureke, perunamuusi ja punaviinikastike


Katselin aiemmin viikolla Gordon Ramsayn Kurjat Kuppilat –ohjelmaa, jossa uudistetulla ruokalistalla näkyi legendaarinen lihamureke. En muista koska olisin viimeksi tätä klassikkoa tehnyt, joten Meatloaf taustalle soimaan ja hommiin. Vaikka perinteinen mureke onkin paikkansa ansainnut, halusin tehdä siitä oman versioni ja tuli muuten ihan älyttömän hyvää vaikka itse sanonkin. Kannattaa tehdä saman tien reilumpi pötkö, niin pärjää helposti 2-3 päivää.


600 g naudan paistijauhelihaa
1,5 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl Poppamiehen chilikastiketta (tulisuus 2/10)
1 tl suolaa
0,5 pkt fetajuustoa
1 pkt pekonia

Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa. Anna turvota muutama minuutti. Sinä aikana pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne pehmeäksi öljyssä pannulla ja nosta jäähtymään. Lisää seokseen jauheliha, munat, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, chilikastike, suola ja jäähtyneet sipulit. Sekoita massa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

Kaada taikina leivinpaperille ja painele siitä suorakaiteen muotoinen parin sentin paksuinen levy. Ripottele murustettu fetajuusto lähelle toista reunaa ja kääri taikina rullalle leivinpaperia avuksi käyttäen. Muotoile saumat kosteilla sormilla tiiviiksi. Kun valmis rulla on paperin toisessa reunassa aseta pekonit sen alapuolelle koko leveydeltä. Pyöritä rulla pekonin ylitse taas leivinpaperia apuna käyttäen ja nosta rulla lopuksi keskelle paperia.

Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 min. Kunnes Pekoni on kypsää ja rapeaa.


Perunamuusi

10-12 keskikokoista jauhoista perunaa
suolaa
75 g voita
1,5 dl maitoa

Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää joukkoon voi, suola  ja maitoa pienissä erissä ajaen samalla sähkövatkaimella kuohkeaksi.


Punaviinikastike

2 pkt Demi-Glace kastikepohja
2 dl punaviiniä
2 punasipulia
2 rkl sokeria
2 rkl balsamicoa
2 rkl voita
pari rosmariinin oksaa
Pari timjamin oksaa
suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli ja kuullota pehmeäksi kattilassa. Lisää Demi-glace, punaviini, sokeri, balsamico, timjami ja rosmariini. Keitä hiljalleen 15-20 min. Kaada kastike siivilän läpi toiseen astiaan ja sieltä takaisin kattilaan. Lisää voi ja keitä vielä hetki kasaan. Tarkista suola ja pippuri

Tarjoile mureke, muusin punaviinikastikkeen ja keitettyjen papujen kera!




1 kommentti: