Tämän kesän paras mustikkakausi alkaa olla
pikkuhiljaa jo takana päin, mutta toivottavasti tätä kyseistä superfoodia on sulla
vielä sen verran jäljellä, että pääset testaamaan mun yhtä suosikkijälkkäriä.
Tosin kun tämän reseptin mukaan mustikoita
hyväksi käytät, on terveysvaikutukset häviävän pienessä roolissa, sen verran suussa
sulava herkku on kyseessä. Piirakka on helppo ja suht nopea tehdä vaikka
kahvipöytäkaveriksi yllätysvieraille. Itse tykkään tehdä piirakat suoraan pienempiin
jälkiruokavuokiin, niin saan ne suoraan annoksina tarjolle.
2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl
leivinjauhetta
150 g margariinia
1 dl maitoa
3 dl mustikoita
0,25 dl sokeria
Vatkaa kulhossa
munat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää seokseen sulanut margariini ja maito.
Vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja
lisää jauhoseos taikinaan. Vatkaa hiljalleen tasaiseksi taikinaksi. Voitele
piirakkavuoka ja kaada taikinaa vuokaan niin, että sitä yltää reunoille n.
puoleen väliin. Sekoita mustikat ja sokeri keskenään ja ripottele mustikat taikinan
päälle. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.
Pyöräytä lämpimän piiraan päälle pallo vaniljajäätelöä ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti