Kotimainen kesäkurpitsasato alkaa olla parhaimmillaan ja
moni varmaan miettii mihin kaikkeen sitä kokkailluissaan voisi hyödyntää.
Grillattuna ja kasvislisäkkeisiin toki tyypillisimmillään, mutta siitä saa
loihdittua helpolla myös herkullista keittoa.
Viikonloppuna piipahdettiin velipojan perheen luona kylässä
ja agendalla oli ensin "neljän tähden talkoita" ja illalla formaatti vaihtui "neljän tähden illalliseen".
Keittiömestarina työskentelevän broidin kanssa kohtaamiset aina jossain
kohtaa päätyvät keittiöön ja niin tälläkin kertaa. Alkuruoaksi tehtiin juurikin
tätä veljeni kehittelemää taivaallisen hyvää keittoa.
3 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 iso sipuli
0,75 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
öljyä
Halkaise kesäkurpitsat ja raavi sisus pois. Leikkaa
reiluiksi paloiksi. Säästä pieni pala kesäkurpitsaa koristelua varten. Pilko
sipuli pieneksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää vettä
niin että kesäkurpitsat ja sipuli juuri peittyvät. Lisää joukkoon
kasvisliemikuutiot ja keitä kypsäksi. Tämän jälkeen lisää kerma, sitruunamehu
ja mausteet. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi.
Koristeluun paahdettuja kesäkurpitsakuutioita. Kaiverra
sisus pois ja pilko kuorista pieniä kuutioita. Paahda öljyisellä pannulla
rapeiksi. Nosta kuutiot paperin päälle kuivumaan.
Lohiciabatta
Ohuita ciabattasiivuja
Lohisulatejuustoa tai tuorejuustoa
Ruohosipulia
Parmesanjuustoa
Balsamicoa
Leikkaa ciabattasta ohuita siivuja 1/ruokailija. Paahda
öljyisellä pannulla rapeiksi. Pyöräytä lohisulatejuustosta kuumennetuilla
lusikoilla quenellit leivän päälle. Pilko päälle ruohosipulia ja nosta valmis
leipä keiton päälle. Viimeistele annos Parmesaanilla, paahdetuilla
kesäkurpitsakuutioilla ja muutamalla balsamicotipalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti