Eikös
kaikilla itseään kunnioittavilla soppamiehillä ja kotikokeilla ole
nimikkopizzansa ja burgerinsa? Popchefin pizzan esittelin täällä jo aiemmin,
mutta suurena hampurilaisten ystävänä täytyy nolona tunnustaa, että purilaiset
on tullut nautittua pääsääntöisesti muiden tekeminä.
Nyt oli pakko ryhdistäytyä,
sillä makunautinto on kuitenkin aivan eri planeetalta silloin kun pihvin ja
lisukkeet vääntää itse. Sämpylöissä tuudittauduin kaupan tarjoamiin
vaihtoehtoihin, mutta muuten mennään omilla säädöillä. Aioli ja marinoitu punasipuli
toimivat muuten pirun paljon paremmin mehevän pihvin kaverina kuin se perinteinen
sinappi-ketsuppi-majoneesi. Kyytipojaksi kylmä olut. Ei sitä ihminen juuri
muuta tarvitse.
Pihvit:
400
g sika-nautajauhelihaa
250
g naudan Entrecote (jauheliha)
1
rkl kaprista
(pilkottuna)
1
tl Dijon
–sinappia
1 rkl
suolaa
1
tl mustapippuria
1
tl cayennepipuuria
0,5
pnt persiljaa (silputtuna)
3 kanamunaa
3
rkl korppujauhoja
2
rkl Worcesterkastiketta
Sekoita
kaikki pihvin aineksen kulhossa ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Muotoile massasta pihvit ja anna huilata huoneenlämmössä puolisen tuntia. Paista kuumalla pannulla tai grillissä n. 2-3
minuuttia per puoli.
Aioli:
3
dl majoneesia
2
kpl valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1
kpl sitruunan
mehu
suolaa
ja pippuria myllystä
Sekoita
ainekset ja anna maustua hetken jääkaapissa
Marinoitu
punasipuli:
2
kpl punasipulia
leikattuna ohuiksi renkaiksi
0,5
dl punaviinietikkaa
2
rkl sokeria
1
tl suolaa
1
rkl oliiviöljyä
mustapippuria
myllystä maun mukaan
Sekoita
etikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää punasipulit joukkoon. Anna maustua
15-30 minuuttia. Lisää lopussa oliiviöljy ja pippuri.
Lisäksi:
Hampurilaissämpylöitä
(paahdettuna tai paistinpannun kautta rapeana)
Lollo
Rosso salaattia
tomaaattia
Menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos :-)
VastaaPoista