Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Dallaspulla, maailman paras pulla


Dallaspulla,  huoltoasemien kahvitiskien kruununjalokivi, vei sydämeni jo pikkupoikana. Kaikkea muuta kuin terveellinen varikkoherkku suorastaan huutaa välillä tienpäällä kulkevaa luokseen. Tänään ajattelin kokeilla, miten maailman parhaan pullan tekeminen onnistuu kotioloissa.

Kävimme katsomassa työkaverini kuukauden ikäistä tyttöä ja muistan vielä hyvin kun itse oltiin samassa tilanteessa. Ei siinä silloin tullut mieleenkään, että olisi vaipparallin keskellä alkanut itse vääntämään torttua tai pullaa, joten lämpimäiset tuliaiset olivat enemmän kuin tervetulleita. Hyvää tuli ja ei se juuri sen vaivalloisempaa ollut kuin tavallisten korvapuustien leipominenkaan. Makuelämys sen sijaan… täydellinen.

Taikina:

25g hiivaa
3dl täysmaitoa
0,5 munaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100g voita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin, riko rakenne ja lisää siitä puolet joukkoon. Säilytä loput pullien voiteluun. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja kun taikina alkaa irrota kulhon reunoilta, lisää sulatettu rasva. Tämän jälkeen taikinaa saa vaivata kunnolla niin, että rasva imeytyy taikinaan. Kun rasva on imeytynyt, anna kohota liinan alla vähintään puoli tuntia. Sillä aikaa tee täyte valmiiksi

Täyte:

225g voita
300g vaniljamaitorahkaa
3/4dl vaaleaa siirappia
65g vaniljakastikeaineksia
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi, lisää rahka, siirappi ja kastikeaineet kulhossa. Sekoita hyvin.

Voiteluun:

0,5 munaa

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 1-2 cm paksuksi levyksi. Levitä reilu puolet täytteestä levyn päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä n. 2 cm:n paksuisia kiekkoja. Anna kiekkojen kohota pellillä vielä vartti ennen paistamista. Ennen uunia voitele pullat kanamunalla ja lisää pullien keskelle nokare täytettä.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin ruskean värin.

Kylmä maito on Dallaspullan paras kaveri! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti