Dallaspulla,
huoltoasemien kahvitiskien
kruununjalokivi, vei sydämeni jo pikkupoikana. Kaikkea muuta kuin terveellinen
varikkoherkku suorastaan huutaa välillä tienpäällä kulkevaa luokseen. Tänään
ajattelin kokeilla, miten maailman parhaan pullan tekeminen onnistuu
kotioloissa.
Kävimme
katsomassa työkaverini kuukauden ikäistä tyttöä ja muistan vielä hyvin kun itse
oltiin samassa tilanteessa. Ei siinä silloin tullut mieleenkään, että olisi
vaipparallin keskellä alkanut itse vääntämään torttua tai pullaa, joten
lämpimäiset tuliaiset olivat enemmän kuin tervetulleita. Hyvää tuli ja ei se
juuri sen vaivalloisempaa ollut kuin tavallisten korvapuustien leipominenkaan.
Makuelämys sen sijaan… täydellinen.
Taikina:
25g
hiivaa
3dl
täysmaitoa
0,5
munaa
1
dl sokeria
1
tl suolaa
n.
7 dl vehnäjauhoja
100g
voita
Sekoita
hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin, riko rakenne ja lisää siitä
puolet joukkoon. Säilytä loput pullien voiteluun. Lisää suola ja sokeri. Lisää
jauhoja vähitellen ja kun taikina alkaa irrota kulhon reunoilta, lisää
sulatettu rasva. Tämän jälkeen taikinaa saa vaivata kunnolla niin, että rasva
imeytyy taikinaan. Kun rasva on imeytynyt, anna kohota liinan alla vähintään
puoli tuntia. Sillä aikaa tee täyte valmiiksi
Täyte:
225g
voita
300g
vaniljamaitorahkaa
3/4dl
vaaleaa siirappia
65g
vaniljakastikeaineksia
1
rkl vaniljasokeria
Sulata
voi, lisää rahka, siirappi ja kastikeaineet kulhossa. Sekoita hyvin.
Voiteluun:
0,5
munaa
Kauli
taikina suorakaiteen muotoiseksi 1-2 cm paksuksi levyksi. Levitä reilu puolet
täytteestä levyn päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä n. 2 cm:n paksuisia
kiekkoja. Anna kiekkojen kohota pellillä vielä vartti ennen paistamista. Ennen
uunia voitele pullat kanamunalla ja lisää pullien keskelle nokare täytettä.
Paista
225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin ruskean värin.
Kylmä
maito on Dallaspullan paras kaveri!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti