Kaikilla
meillä perus arkiruoka pyörinee suhteellisen kapean variaation ympärillä. Harvemmin
töiden jälkeen riittää potkua tai aikaa heilua enää tuntitolkulla keittiössä.
Helpot ja maukkaat lisävaihtoehdot lienevät tervetulleita itse kullekin.
Idea
tähän pastaan tuli joitakin vuosia sitten, syötyäni pirullisen hyvää
kana-vuohenjuustopastaa Turussa sijaitsevassa italialaisessa Trattoria
Romanassa. Jo seuraavana viikonloppuna yritin lähteä jäljittelemään samaa
makumaailmaa, mutta eihän se ihan yksi yhteen osunut kohdalleen. Muutaman
kokeilukerran jälkeen se on muotoutunut kyseiseen formaattiin ja on tehnyt
hienosti kauppansa vaativammassakin seurassa. Loistavaa arkiruokaa ja kelpaa
hienosti myös astetta parempiin hetkiin. Näillä määrillä ruokkii kevyesti neljä
nälkäisempääkin vatsaa.
600g
kanasuikaleita (marinoimaton)
750g
bolognese pastakastike
250
g pastaa (oman maun mukaan)
1
kpl iso sipuli
3
kpl valkosipulinkynttä
1
pkt vuohenjuustoa
0,5
pkt aurajuustoa
5
rkl balsamicoa
2
dl vettä
kourallinen
basilikaa
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
voita
paistamiseen
Pilko
sipulit silpuksi ja kuullota ne voissa kasarissa. Lisää kanasuikaleet ja
ruskista kevyesti. Lisää suola ja pippurit. Tarkista maku. Kaada pastakastike
kyytiin ja jätä muhimaan miedolla lämmöllä n. 10:ksi minuutiksi. Keitä pasta
lähes kypsäksi. Lisää balsamico, vesi ja basilika kastikkeeseen. Sekoita.
Voitele vuoka ja kaada huuhdeltu pasta pohjalle ja päälle kastike. Pyöräytä
kevyesti niin, että ainekset menevät sekaisin. Leikkaa vuohenjuustotangosta
viipaleita ja lisää pastan päälle. Murusta joukkoon aurajuusto. Paista 200
asteisessa uunissa n. 15 minuuttia niin, että vuohenjuusto hieman sulaa.
Tätähän pitää kokeilla! Kiitos!
VastaaPoista