Porsaan kylkipalat eli Ribsit ovat mitä mainiointa herkkua
viikonloppuun, sillä marinointi ja kypsyttely vaatii vähän aikaa. Kesällä
grillikauden ollessa parhaimmillaan Ribsit ovat oiva grillibileiden sankari,
mutta tapoja niiden valmistamiseen on useita, myös muina vuodenaikoina. Ilman grilliä se onnistuu hyvin
mm. tällä Chef Jouni Törmäiseltä lainatulla reseptillä. Tein siihen pientä
viilausta ja muokkasin sen nimenomaan grillittömillekin sopivaksi. Kaveriksi kun tekee pekoniin käärityn
puikulaperunapaistoksen ja vuohenjuustokreemin, aletaan olla asian ytimessä.
1,5 kg porsaankylkeä
8 klp valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
2 oksaa rosmariinia
2 rkl ruokosokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl cayennenpippuria
1 tl mustapippuria
Glaseerauskastike
Lihoista valunut neste
4 dl kuumaa vettä
2 dl balsamiviinietikkaa
1 dl ruokosokeria
Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne pieneksi silpuksi.
Lisää suola, rosmariini, ruokosokeri, balsamiviinietikka ja pippurit. Sekoita
aineksista tasainen tahna sauvasekoittimella. Hiero tahna tasaisesti kylkien
päälle. Lado annospaloiksi leikatut kylkipalat uunivuokaan ja anna marinoitua
jääkaapissa yön yli.
Seuraavana päivänä kaada uunivuoan pohjalle pari desilitraa
vettä ja peitä vuoka tiukasti foliolla. Kypsennä lihoja 220 asteisessa uunissa
kaksi tuntia.
Kun porsaankyljet ovat kypsiä, tee glaseerauskastike. Kaada
lihoista valunut neste kattilaan ja lisää sekaan kuuma vesi, balsamiviinietikka
ja ruokosokeri. Keittele kasaan vajaa tunti, kunnes jäljellä on 2-3 dl
kastiketta. Anna jäähtyä ja nosta kastike sen jälkeen jääkaappiin vajaaksi pariksi tunniksi. Pinnalle jähmettyy hieman
rasvaa, joka kannattaa kuoria pois.
Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja voitele kyljet kauttaaltaan
kastikkeella. Kypsennä n. 15-20 minuuttia. Valele kastiketta puolessa välissä. Ribsit
ovat valmiit, kun liha on kuumaa ja pinta on sopivasti paahtunut. Sivele
glaseerauskastiketta ribsien pintaan vielä ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle korianteria.
Puikulaperunapaistos
pekonikääreessä
800 g puikulaperunaa
3 munankeltuaista
1 tl perunajauhoa
8 pekoniviipaletta
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muussaa perunat ja sekoita
joukkoon munankeltuaiset, perunajauhot, persilja- ja basilikasilppu, suola ja
pippuri. Kääri perunaseos leivinpaperia hyväksi käyttäen n. 6 cm paksuiseksi
rullaksi ja leikkaa kääröstä n. 5cm paksuja paloja. Voit tehdä kiekot myös
suoraan stanssia hyväksi käyttäen. Kääri palat pekonilla ja paista kääröjä
pannulla kummaltakin puolelta niin, että ne saavat vähän väriä. Sen jälkeen
nosta kääröt uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Vuohenjuustokreemi
200g vuohenjuustoa
50 g sulatejuustoa
Sekoita vuohenjuusto ja sulatejuusto sauvasekoittimella
tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile lusikoilla
massasta palloja.
Kerrassaan mahtavat ribsit, ja koko ateria, kiitos!
VastaaPoistaLöysin tän reseptin muutama vuosi sitten,senkoommin en ole muulla ohjeella yrittänytkään tehdä!!koska nämä ovat NIIN hyviä!!!Sanottakoon vielä,et olen ammattikokki,enkä yleensä juuri reseptejä käytä,kaikki menee mutu-tuntumalla,mut tää resepti on hurmannu niin,et täytyy aina noudattaa!!Nytkin meni 2kg maustumaan jääkaappiin,Kiitos SamiKuronen! ps.olet muutenkin yksi suosikkijuontajani joka paikassa!
VastaaPoista