Kun himo iskee, täytyy toimia. Tänään iski yllättäen
rapeakuorisen ja lämpimän sämpylän himo. Onneksi kaapista löytyi sen
taltuttamiseen sopivia aineksia. Tällaisten äkillisten halujen vuoksi olisi
hyvä jos kaapista löytyisi aina edes sitä kuivahiivaa ja vehnäjauhoja. Niillä
pääsee alkuun ja lopun voi tuunailla tai kikkailla oman maun mukaan. Tällä
kertaa menin aika perussäädöillä, mutta lopputulos oli omaa 4v. tytärtä
lainatakseni ”ihan mahdottoman hyvää”.
Kyytipojaksi kylmää maitoa tai kaakota!
6 dl vettä
25g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl vehnäleseitä
12 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja
vehnäleseet. Sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen.
Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä liinalla ja anna kohota tunti lämpimässä
vedottomassa paikassa.
Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja kaada taikina jauhojen
päälle. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja pyörittele jauhoisilla käsillä ne
palloiksi.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai niin kauan
kunnes sämpylät saavat vähän väriä pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti