Lohipihvit
500-600 g lohta
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 pnt hienonnettua ruohosipulia
Suolaa
Valkopippuria
Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lohifilee pieniksi
kuutioiksi kulhoon. Raasta sitruunasta kuori talteen. Lisää oliiviöljy ja
purista puolikkaan sitruunan mehu lohen sekaan. Aja sauvasekoittimella
karkeaksi massaksi. Lisää kananmunat, korppujauhot ja ruohosipuli. Sekoita.
Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää sekaan myös sitruunan kuori. Anna
massan vetäytyä ja maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Muotoile massasta pihvit kostein käsin ja ripottele vähän
korppujauhoa niiden päälle. Paista pannulla voissa tai öljyssä n. 4 minuuttia
per puoli.
Jättiravunpyrstöt
12-15 jättiravunpyrstöä
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
oliiviöljyä
Pyrstöt voit kesällä hyvin myös grillata parilalla. Kuumenna
pannu kuumaksi ja lisää öljy. Paista jättiravunpyrstöjä n. 2-3 minuuttia /
puoli. Nosta pieneen kulhoon ja lisää joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
Pyöräytä myllystä vähän suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
Korianteri-limekastike
0,5 pnt korianteria
1 prk kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä
1 lime
1 tl sokeria
Silppua korianteri pieneksi ja lisää kermaviilin joukkoon.
Raasta limestä kuori ja purista puolikkaan limen mehu mukaan. Pilko pari
valkosipulin kynttä erittäin hienoksi ja lisää mukaan. Lisää sokeri. Sekoita ja
anna maustua hetki jääkaapissa.
Lisäksi
Saalaattia
Majoneesia
Korianteria koristeluun
Mancegojuustoa viipaloituna
Kokoa burgerit mieluiten itse tehtyjen, juuri uunista
tulleiden sämpylöiden sisään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti