Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Wieninleike ja pottumuusi


Itävallan yksi tunnetuimmista perinneruoista on Suomeenkin väkevästi rantautunut Wieninleike eli Wiener Schnitzel. Leivitetty vasikanleike alkaa olla klassikokamaa lähestulkoon jokaisesta keittiön omistavasta huoltoasemasta joskus jopa fiininpäänkin ravintolaan.
Viime keväänä Wienissä käydessäni oli pakko testata paikallinen versio ja sehän tarjoiltiin perunasalaatin kera niin kuin usein siellä tapana on ja itse pihvi oli lähipitseriasta tilatun lätyn kokoinen. Suomessa leike on tapana tilata joko ranskalaisilla tai perunamuusilla.
Tänään päädyin muusiin ja toimiihan se!

4 possun ulkofilepihviä tai vasikkaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 munaa
2 dl korppujauhoja
voita

Lisäksi


Anjovisfileitä
Kaprista
Sitruunaa

Nosta fileet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen käsittelyä. Nuiji fileet kelmun välissä ohuiksi. Sekoita vehnäjauhot, suola ja valkopippuri yhdelle lautaselle. Riko munat ja vispaa rakenne rikki toiselle lautaselle ja lisää korppujauhot kolmannelle. Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten kanamunassa ja lopuksi korppujahossa. Nosta pihvit pannulle ja paista voissa molemmin puolin n. 4-5 minuuttia. Koristele anjovisfileellä, kapriksella ja sitruunalla. Tarjoile pottumuusin tai ranskalaisten kanssa.


1 kommentti: