Ruokablogilistan kärjessä

torstai 2. tammikuuta 2014

Popchefin makaronilaatikko


Popchef ja Hardy´s etsivät syksyn aikana viinilähettilästä Hardy´sin perinteikkäälle viinitilalle Australiaan. Thomas Hardy perusti viinitilansa yli 150 vuotta sitten ja tänä päivänä perintöä viedään eteenpäin jo kuudennessa sukupolvessa. Koska perinteet ovat Hardy´sin viinitilalla tärkeässä roolissa ja tietotaitoa on siirretty isältä pojalle, innostuimme keräämään Suomipopin kuulijoiden avustuksella suosituimpia suomalaisia perinneruokia. Ehdotuksia saatiin piimäjuustosta, läskisoosin kautta kalakukkoon, mutta terävin kärki erottui joukosta. Popchefin tehtävänä oli tehdä kolmesta eniten ääniä saaneesta reseptistä päivitetyt versiot ja mikäli mahdollista pienellä australialaisella twistillä. 
Toiseksi eniten ääniä sai legendaarinen makaronilaatikko. Yksi Suomen suosituimmista kotiruoista oli vielä  1950 –luvulle saakka juhlaruokaa. Alun perin makaronilaatikossa ei ollut lihaa lainkaan, mutta varsinkin jauhelihalla täytetystä liha-makaronilaatikosta on tullut sittemmin sen tunnetuin versio Suomessa.
Alla Popchefin päivitetty näkemys klassikosta.

Kaveriksi voit leipoa vaikka uunituoreita sämpylöitä. Tässä linkki Popchefin helppoihin sämpylöihin: http://popchefkuronen.blogspot.fi/2013/10/popchefin-helpot-sampylat.html


Popchefin makaronilaatikko

400g karitsan paistijauhelihaa
300g Penne pastaa
1 iso tomaatti
0,5 pkt pekonia
0,5 pnt basilikaa
1 iso sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
voita
suolaa
mustapippuria
rucolaa
parmesanjuustoa
oliiviöljyä

Munamaito

3 kpl munaa
7 dl maitoa
suolaa
mustapippuria


Ruskista pekoni kuivalla pannulla. Nosta odottamaan sivuun. Lisää nokare voita pannulle ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää silputtu tomaatti, basilica, tomaattipyre, suolaa ja mustapippuria. Anna muhia hetki.

Keitä pasta lähes kypsäksi. Voitele uunivuoka ja lisää siihen pasta ja jauhelihaseos. Sekoita. Ripottele paahdettu pekoni joukkoon. Kaada munamaito päälle ja paista uunissa 175 astetta 50-60 minuuttia.

Laita rucola kulhoon ja lisää tilkka oliivipöljyä. Pyöräytä myllystä hieman mustapippuria sekaan. Pyörittele. Nosta valmiin annoksen päälle nippu rucolaa ja raasta parmesanjuustoa mukaan.

Viinisuositus: Hardys VR Cabernet Sauvignon 7,98 €

3 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla,paitsi että karitsan jauhelihan joudun korvaamaan naudan lihalla.....nimim maalla on mukavaa....

    VastaaPoista