Ruokablogilistan kärjessä

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Popchefburger


Eikös kaikilla itseään kunnioittavilla soppamiehillä ja kotikokeilla ole nimikkopizzansa ja burgerinsa? Popchefin pizzan esittelin täällä jo aiemmin, mutta suurena hampurilaisten ystävänä täytyy nolona tunnustaa, että purilaiset on tullut nautittua pääsääntöisesti muiden tekeminä.

Nyt oli pakko ryhdistäytyä, sillä makunautinto on kuitenkin aivan eri planeetalta silloin kun pihvin ja lisukkeet vääntää itse. Sämpylöissä tuudittauduin kaupan tarjoamiin vaihtoehtoihin, mutta muuten mennään omilla säädöillä. Aioli ja marinoitu punasipuli toimivat muuten pirun paljon paremmin mehevän pihvin kaverina kuin se perinteinen sinappi-ketsuppi-majoneesi. Kyytipojaksi kylmä olut. Ei sitä ihminen juuri muuta tarvitse.

Pihvit:

400 g sika-nautajauhelihaa
250 g naudan Entrecote (jauheliha)
1 rkl   kaprista (pilkottuna)
1 tl     Dijon –sinappia
1 rkl   suolaa
1 tl     mustapippuria
1 tl     cayennepipuuria
0,5 pnt persiljaa (silputtuna)
3        kanamunaa
3 rkl   korppujauhoja
2 rkl   Worcesterkastiketta

Sekoita kaikki pihvin aineksen kulhossa ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Muotoile massasta pihvit ja anna huilata huoneenlämmössä puolisen tuntia. Paista kuumalla pannulla tai grillissä n. 2-3 minuuttia per puoli.

Aioli:

3 dl    majoneesia
2 kpl  valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl  sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä

Sekoita ainekset ja anna maustua hetken jääkaapissa

Marinoitu punasipuli:

2 kpl  punasipulia leikattuna ohuiksi renkaiksi
0,5 dl punaviinietikkaa
2 rkl   sokeria
1 tl     suolaa
1 rkl   oliiviöljyä
mustapippuria myllystä maun mukaan

Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää punasipulit joukkoon. Anna maustua 15-30 minuuttia. Lisää lopussa oliiviöljy ja pippuri.

Lisäksi:

Hampurilaissämpylöitä (paahdettuna tai paistinpannun kautta rapeana)
Lollo Rosso salaattia
tomaaattia


1 kommentti: