Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Etanoilla täytetyt herkkusienet ja herkkusienicappucino


Vaihtoehto perinteiselle etanapannulle. Toimii hienosti alkuruokana kevyelle pääruoalle. Itse tein tämän kanssa sitä kuuluisaa avocadopastaa ja kokonaisuus oli erittäin onnistunut. Kaveriksi kannattaa lautaselle tuoda joko leipäkrutonkeja tai tuoretta maalaisleipää. Mikäli olet aurajuuston ystävä, ei se systeemiä ainakaan pilaa jos lisäät sitä valkosipulivoihin mukaan.

4 isoa herkkusientä tai Portobelloa
0,5 prk etanoita
100 g voita
3 valkosipulinkynttä
4 siivua pekonia
1 rkl hunajaa
2 rkl soijaa

Irrota sienistä jalat. Täytä lakit pilkotuilla etanoilla. Pilko valkosipulit pieniksi ja sekoita ne hyvin pehmentyneeseen voihin. Lisä reilu nokare valkosipulivoita etanoiden päälle. Kääri jokaisen herkkusienen ympärille pekonia. Sekoita hunaja ja soija keskenään. Penslaa pekonin pinta kastikkeella. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Valkosipuli-basilikaöljy

1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella kastikkeeksi

Herkkusienicappucino

4 herkkusienenjalkaa
1 iso herkkusieni
1 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
1 dl valkoviiniä
2 dl kasvislientä
2 dl kermaa
voita paistamiseen
valkopippuria
suolaa

Pilko sipuli ja kuullota kattilassa. Lisää joukkoon sienet ja kuullota hieman. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kasvisliemi ja valkoviini ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Poraa keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kerma ja lämmitä hetki. Poraa vielä kuohkeaksi ennen tarjoilua. Koristele pinta kaakaojauheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti