Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kana-vuohenjuustopasta


Kaikilla meillä perus arkiruoka pyörinee suhteellisen kapean variaation ympärillä. Harvemmin töiden jälkeen riittää potkua tai aikaa heilua enää tuntitolkulla keittiössä. Helpot ja maukkaat lisävaihtoehdot lienevät tervetulleita itse kullekin.

Idea tähän pastaan tuli joitakin vuosia sitten, syötyäni pirullisen hyvää kana-vuohenjuustopastaa Turussa sijaitsevassa italialaisessa Trattoria Romanassa. Jo seuraavana viikonloppuna yritin lähteä jäljittelemään samaa makumaailmaa, mutta eihän se ihan yksi yhteen osunut kohdalleen. Muutaman kokeilukerran jälkeen se on muotoutunut kyseiseen formaattiin ja on tehnyt hienosti kauppansa vaativammassakin seurassa. Loistavaa arkiruokaa ja kelpaa hienosti myös astetta parempiin hetkiin. Näillä määrillä ruokkii kevyesti neljä nälkäisempääkin vatsaa.

600g kanasuikaleita (marinoimaton)
750g bolognese pastakastike
250 g pastaa (oman maun mukaan)
1 kpl  iso sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 pkt vuohenjuustoa
0,5 pkt aurajuustoa
5 rkl balsamicoa
2 dl vettä
kourallinen basilikaa
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
voita paistamiseen

Pilko sipulit silpuksi ja kuullota ne voissa kasarissa. Lisää kanasuikaleet ja ruskista kevyesti. Lisää suola ja pippurit. Tarkista maku. Kaada pastakastike kyytiin ja jätä muhimaan miedolla lämmöllä n. 10:ksi minuutiksi. Keitä pasta lähes kypsäksi. Lisää balsamico, vesi ja basilika kastikkeeseen. Sekoita. Voitele vuoka ja kaada huuhdeltu pasta pohjalle ja päälle kastike. Pyöräytä kevyesti niin, että ainekset menevät sekaisin. Leikkaa vuohenjuustotangosta viipaleita ja lisää pastan päälle. Murusta joukkoon aurajuusto. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia niin, että vuohenjuusto hieman sulaa.



1 kommentti: