Flora, Radio Suomipop ja Radio Aalto etsivät lettumestaria.
Viime viikolla testasin potentiaalisia reseptejä ja viisi semifinalistia
saatiin selville. Koska voittaja leivotaan vasta 12. Kesäkuuta Radio Aallon
Helsinki-päivän konsertissa, en tässä kohtaa vielä paljasta omaa suosikkiani.
Kerro sinä oma suosikkisi osoitteessa http://www.radiosuomipop.fi/kilpailut/flora-lettumestari-–aanesta-suosikkisi.
Tässä ovat viisi finalistia!
Annan Amerikanmaan plätyt
3 munaa,
3 rkl
fariinisokeria,
5 dl täysjyvävehnäjauhoja,
3 tl
leivinjauhetta,
1 tl
vaniljasokeria,
ripaus
suolaa,
1 l maitoa,
2 dl
turkkilaista jogurttia,
1/2 dl
Flora juoksevaa rasvaa.
Vatkaa
fariinisokeri ja munat keskenään kuohkeaksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja
vaniljasokeri ja suola. Sekoita keskenään jogurtti, maito ja Flora juokseva.
Sekoita vuorotellen muna-sokerin joukkoon jauhoseosta ja jogurttiseosta.
Paistamiseen Flora jouksevaa, kuuma pannu. Tarjoa vaahterasiirapin ja
mansikoiden kera
Pekan suolaiset syrnikit
250 g
rahkaa,
4 munaa,
6 rkl vehnäjauhoja
ja hieman
suolaa sekoitetaan.
Paistamiseen
Flora Kultaa.
Valmiit
syrnikit pellille; päälle paahdettuja rouhittuja saksanpähkinöitä, juoksevaa
hunajaa ja murennettua sinihomejuustoa. Pelti uuniin grillivastuksen alle
hetkeksi niin että juusto hieman sulaa.
Annukan kookosletut
4 dl
kookosmaitoa,
1 dl
kivennäisvettä,
2 munaa,
2,5 dl
vehnäjauhoja,
1 rkl
ruokosokeria (yhden appelsiinin raastettu kuori)
Flora
Kultaa paistamiseen.
Lisukkeeksi
hedelmiä tai marjoja, vaahterasiirappia ja vaniljajäätelöä.
Merin perusletut
2-3 munaa,
1 ltr
maitoa.
Sopivasti
jauhoja (tuntee vatkatessa),
sokeria,
ripaus
suolaa,
teelusikallinen
kardemummaa,
vaniljasokeria.
Sekoita
munat maidon joukkoon. Lisää jauhot, sokeri ja suola. Lisää
kardemumma,vaniljasokeri ja suola. Eikun pannu kuumaksi ja Flora Kultaa
pannulle!
Katjan kaaliletut
suikaloi
1/4 keräkaalista,
hienonna 1
vihreä chilli,
suikaloi
sipuli,
2-3 rkl
valkosipulioliiviöljyä,
1 lime.
Kauli kaali
keittiöpyyhkeenvälissä pehmeämmäksi. Lorauta öljy pannulle ja kuulota
chilisilppua hetki. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää suikaloitu kaali ja anna
sen kypsyä pehmeäksi. Tee lettutaikina: 5 dl maitoa 2 munaa 2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ohrajauhoja tai leseitä 1 tl suolaa 2 tl sokeria. Paista pieniä lettuja,
paistamiseen Flora kulta juoksevaa rasvaa. Aseta lettu lautaselle ja laita sen
päälle kaalipaistosta. Purista päälle limeä ja laita toinen lettu kanneksi.
Koristele esim. rucolalla. Herkullinen ja ruokaisa kaalilettuateria on valmis
nautittavaksi!
Sami tää sun blogi on huippu hyvä! :)
VastaaPoistaKiitos Laura :) Toivottavasti löytyy jotain omaan testiin...
PoistaVarmasti hyviä ohjeita! Ihanilta näyttävät kuvissa. :)
VastaaPoista