Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Lohiburger, jättiravunpyrstöjä ja korianteri-limekastike


Lohipihvit

500-600 g lohta
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 pnt hienonnettua ruohosipulia
Suolaa
Valkopippuria

Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi kulhoon. Raasta sitruunasta kuori talteen. Lisää oliiviöljy ja purista puolikkaan sitruunan mehu lohen sekaan. Aja sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Lisää kananmunat, korppujauhot ja ruohosipuli. Sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää sekaan myös sitruunan kuori. Anna massan vetäytyä ja maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Muotoile massasta pihvit kostein käsin ja ripottele vähän korppujauhoa niiden päälle. Paista pannulla voissa tai öljyssä n. 4 minuuttia per puoli.

Jättiravunpyrstöt

12-15 jättiravunpyrstöä
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
oliiviöljyä

Pyrstöt voit kesällä hyvin myös grillata parilalla. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljy. Paista jättiravunpyrstöjä n. 2-3 minuuttia / puoli. Nosta pieneen kulhoon ja lisää joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Pyöräytä myllystä vähän suolaa ja mustapippuria. Sekoita.

Korianteri-limekastike

0,5 pnt korianteria
1 prk kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä
1 lime
1 tl sokeria

Silppua korianteri pieneksi ja lisää kermaviilin joukkoon. Raasta limestä kuori ja purista puolikkaan limen mehu mukaan. Pilko pari valkosipulin kynttä erittäin hienoksi ja lisää mukaan. Lisää sokeri. Sekoita ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Lisäksi

Saalaattia
Majoneesia
Korianteria koristeluun
Mancegojuustoa viipaloituna

Kokoa burgerit mieluiten itse tehtyjen, juuri uunista tulleiden sämpylöiden sisään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti