Ruokablogilistan kärjessä

lauantai 31. elokuuta 2013

Pippuripihvi, Jallukastike ja Parmesan-duchesseperuna


Suomalaisten kestosuosikki on pelipaikasta riippumatta legendaarinen pippuripihvi. Klassikosta löytyy pieniä vivahde-eroja, vähän kokista riippuen. Varsinkaan kastikkeissa ja lisukkeissa ei yhtä ainoaa oikeaa tapaa ole. Onnistuneen annoksen lähtökohtana on tietenkin laadukkaat raaka-aineet ja tässä tapauksessa liha on keskeisessä roolissa. Hyvä ja murea naudan sisäfile on takuuvarma valinta. Pihvin paistaminen on loppupeleissä aika yksinkertaista hommaa, kunhan muistaa muutaman perusasian.  Tässä yksi suhteellisen helppo resepti, jonka avulla saat lautaselle herkullisen kokonaisuuden.

Pippuripihvi

Naudan sisäfilepihvit
Mustapippuria
Viherpippuria
Valkopippuria
Suolaa

Nosta pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Murskaa pippurit ja kääntele pihvit seoksessa molemmin puolin. Lisää suola vasta vähän ennen paistamista. Lisää kuumalle pannulle tilkka rypsiöljyä ja voita. Paista pihvejä pari –kolme minuuttia per puoli niin, että saat pinnat kiinni ja kauniin paistopinnan. Laita pihvit perunoiden kanssa samaan aikaan 180 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi.  Nosta folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi ennen tarjoilua.

Jallukastike

2 rkl murskattuja pippureita
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl Dijon-sinappia
0,5 dl Jaloviinaa
2 dl Demi-glace kastikepohjaa
1 dl kuohukermaa

Kastike kannattaa tehdä samalla pannulla jolla paistoit pihvit. Freesaa murskattuja pippureita öljyssä hetki. Lisää Dijon-sinappi ,Jaloviina ja Demi-glace. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi kerma ja keittele kasaan miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

Parmesan-duchesseperunat

n. 1 kg jauhoista perunaa
4 kpl munankeltuaista
0,5 dl rypsiöljyä
100 g parmesan-juustoa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää (raastettuna tai maustepurkista)

Keitä kuoritut perunat kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja lisää joukkoon keltuaiset, öljy, raastettu Parmesan-juusto ja mausteet. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Laita massa pursotinpussiin ja pursota ruusukkeet leivinpaperille. Paista 180 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jos kotoa löytyy tohotin, polta ruusukkeisiin kaunis ruskea pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti