Ruokablogilistan kärjessä

maanantai 20. lokakuuta 2014

Vanilja -valkosuklaapannacotta


3 kpl liivatelehteä

1 kpl vaniljatanko

4 dl kuohukermaa

0,25 dl sokeria

1 pkt Pandan valkosuklaata (130g)

6kpl Passiohedelmää

1-2 rkl sokeria

0,25 dl Appelsiinimehua


Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
Halkaise vaniljatanko ja pane puolikkaat, kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä.
Lisää valutetut ja puserretut liivatelehdet sekä paloiteltu suklaa. Jätä suklaalevystä yksi rivi koristeluun. Kun suklaa on sulanut poista vaniljatanko. Jäähdytä seos kylmävesihauteessa koko ajan sekoittaen. Jaa pannacotta jälkiruoka-astioihin tai laseihin ja pane jääkaappiin hyytymään.
Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmälihat irti. Mausta seos sokerilla ja lisää appelsiinimehu. Lusikoi passiokastike annosten päälle juuri ennen tarjoilua. Raasta jäljelle jääneestä suklaasta rouhetta päälle.

2 kommenttia: