Ruokablogilistan kärjessä

lauantai 8. elokuuta 2015

Kermainen kantarellikeitto



1 l kantarelleja
1 salottisipuli
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kasvislientä
3 dl kermaa
valkopippuria
suolaa
pekonia
persiljaa


Pilko sienet ja sipuli pieneksi. Kuullota sipulit voissa. Lisää pilkotut kantarellit ja paahda niin, että suurin osa nesteestä on haihtunut. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipulipaistoksen päälle. Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Anna kiehua hetki. Lisää maito ja anna kiehua hissukseen n. 20 minuuttia.
Lisää kerma ja keitä vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista suola ja pippuri. Vaahdota keitto sauvasekoittimella kuohkean samettiseksi. Paista pekonit rapeaksi ja koristele keitto pekonisilpulla ja persiljalla.
Tarjoile lämpimänä tuoreen leivän kanssa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti