Itse tehty
saaristolaisleipä vaatii vähän aikaa, mutta lopputulos pesee kaupan valmiit
leivät mennen tullen. Joulupöytään leipä istuu vähintään yhtä hyvin kuin
kinkulle sinappihuntu. Maukas ja riittoisa saaristolaisleipä toimii loistavasti
ihan sellaisenaan, mutta siitä saa helposti gourmet alkupalan graavisiian,
mädin, tillin ja smetanan kera. Viisi vuotta sitten leivoin tätä ensimmäisen
kerran ja sen jälkeen se on kuulunut joulupöytään joka vuosi yhtenä tärkeimpänä
elementtinä.
3 teflon leipävuokaa
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoa
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoa
voiteluun siirappivettä 1/3
Lämmitä piimä
kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna
taikinan nousta 1½ tuntia liinan alla.
Voitele leipävuoat ja jaa
taikina vuokiin. Paista leipiä 160 asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipiä
paiston puolessa välissä siirappivedellä.
Kumoa kypsät leivät
ritilälle ja voitele kauttaaltaan siirappivedellä.
Leivät ovat parhaimmillaan
muutaman päivän päästä.
Leivoin tällä ohjeella ja on todella maukas leipä!
VastaaPoistaTää ohje on suoraan Dansukkerin sivulta ja mainostat omanasi!!!
VastaaPoistaTää ohje on suoraan Dansukkerin sivulta ja mainostat omanasi!!!
VastaaPoista