Felix tuo lähiaikoina kauppoihin tulisen Hellfire–tuoteperheen johon
kuuluu mm. ketchup, kurkkuviipaleet ja limakalvot avaava armottoman tulinen
chili shot -kastike. Postimies kiikutti kotiin ennakkoerän ja pakkohan pakettia oli päästä testaamaan. Niiden ympärille päätin
pyöräyttää pyhäpäivien klassikon pyttipannun, johon kaksi ensin mainittua istuvat kuin tikku grillimakkaraan. Toimivaan pyttipannuun on variaatioita useampia,
mutta itse tykkään pitää perusasiat kunnossa.
1 kg keksikokoisia perunoita (kiinteä)
1 pkt makkaraa
1 iso punasipuli
suolaa
pippuria
1 kananmuna/ruokailija
persiljaa
Hellfire kurkkuviipaleita
salaattia
Keitä perunoita n. 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna
jäähtyä kattilassa. Pilko jäähtyneet perunat, makkarat ja sipuli pieniksi
kuutioiksi. Paista kahdella eri pannulla niin, että haet toisella pannulla kauniin
paistopinnan perunohin. Toisella pannulla kuullota ensin sipulit ja nosta ne
kulhoon odottamaan. Ruskista sen jälkeen makkarat. Lisää sipulit ja makkarat
lopuksi perunoiden kanssa samalle pannulle ja sekoita. Pidä pyttipannu liedellä
miedolla lämmöllä sen aikaa kun paistat kananmunat. Paista munat vain toiselta
puolelta, jotta keltuainen pysyy löysänä.
Aika iloisen yllättynyt olin näistä. Varsinkin ketsupissa on hyvin potkua. Usein valmistuotteista chiliä saa hakemalla hakea. Chili shot -kastiketta pitää vielä ostaa ja kokeilla, kunhan kaupassa vastaan tulee.:)
VastaaPoista