Ruokablogilistan kärjessä

maanantai 20. toukokuuta 2013

Lettumestaria etsimässä


Flora, Radio Suomipop ja Radio Aalto etsivät lettumestaria. Viime viikolla testasin potentiaalisia reseptejä ja viisi semifinalistia saatiin selville. Koska voittaja leivotaan vasta 12. Kesäkuuta Radio Aallon Helsinki-päivän konsertissa, en tässä kohtaa vielä paljasta omaa suosikkiani. Kerro sinä oma suosikkisi osoitteessa http://www.radiosuomipop.fi/kilpailut/flora-lettumestari-–aanesta-suosikkisi. Tässä ovat viisi finalistia!

Annan Amerikanmaan plätyt

3 munaa,
3 rkl fariinisokeria,
5 dl täysjyvävehnäjauhoja,
3 tl leivinjauhetta,
1 tl vaniljasokeria,
ripaus suolaa,
1 l maitoa,
2 dl turkkilaista jogurttia,
1/2 dl Flora juoksevaa rasvaa.

Vatkaa fariinisokeri ja munat keskenään kuohkeaksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja suola. Sekoita keskenään jogurtti, maito ja Flora juokseva. Sekoita vuorotellen muna-sokerin joukkoon jauhoseosta ja jogurttiseosta. Paistamiseen Flora jouksevaa, kuuma pannu. Tarjoa vaahterasiirapin ja mansikoiden kera

Pekan suolaiset syrnikit


250 g rahkaa,
4 munaa,
6 rkl vehnäjauhoja
ja hieman suolaa sekoitetaan.
Paistamiseen Flora Kultaa.

Valmiit syrnikit pellille; päälle paahdettuja rouhittuja saksanpähkinöitä, juoksevaa hunajaa ja murennettua sinihomejuustoa. Pelti uuniin grillivastuksen alle hetkeksi niin että juusto hieman sulaa.

Annukan kookosletut


 4 dl kookosmaitoa,
1 dl kivennäisvettä,
2 munaa,
2,5 dl vehnäjauhoja,
1 rkl ruokosokeria (yhden appelsiinin raastettu kuori)
Flora Kultaa paistamiseen.

Lisukkeeksi hedelmiä tai marjoja, vaahterasiirappia ja vaniljajäätelöä.

Merin perusletut


2-3 munaa,
1 ltr maitoa.
Sopivasti jauhoja (tuntee vatkatessa),
sokeria,
ripaus suolaa,
teelusikallinen kardemummaa,
vaniljasokeria.

Sekoita munat maidon joukkoon. Lisää jauhot, sokeri ja suola. Lisää kardemumma,vaniljasokeri ja suola. Eikun pannu kuumaksi ja Flora Kultaa pannulle!


Katjan kaaliletut


suikaloi 1/4 keräkaalista,
hienonna 1 vihreä chilli,
suikaloi sipuli,
2-3 rkl valkosipulioliiviöljyä,
1 lime.

Kauli kaali keittiöpyyhkeenvälissä pehmeämmäksi. Lorauta öljy pannulle ja kuulota chilisilppua hetki. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää suikaloitu kaali ja anna sen kypsyä pehmeäksi. Tee lettutaikina: 5 dl maitoa 2 munaa 2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl ohrajauhoja tai leseitä 1 tl suolaa 2 tl sokeria. Paista pieniä lettuja, paistamiseen Flora kulta juoksevaa rasvaa. Aseta lettu lautaselle ja laita sen päälle kaalipaistosta. Purista päälle limeä ja laita toinen lettu kanneksi. Koristele esim. rucolalla. Herkullinen ja ruokaisa kaalilettuateria on valmis nautittavaksi!










3 kommenttia:

  1. Sami tää sun blogi on huippu hyvä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura :) Toivottavasti löytyy jotain omaan testiin...

      Poista
  2. Varmasti hyviä ohjeita! Ihanilta näyttävät kuvissa. :)

    VastaaPoista