Ruokablogilistan kärjessä

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kermainen lohikeitto


Onko ulkoilun jälkeen mitään parempaa kuin lämmin kermainen lohikeitto? Ei, jos meidän juniorilta kysytään. Tosin hänen mielestään se on parasta missä olosuhteissa ja mihin ajankohtaan tahansa. Ylivoimainen suosikki siis. Hienosti se tosin toimii joko alku- tai pääruokana myös muulle pöytäseurueelle.

Kalakeiton ystävät jakautuvat kahteen leiriin. Kermaisen ja kirkkaan puolueisiin. Jos käsi nousee kermaisen version kohdalla, kannattaa tämä helppo keitto ottaa haltuun. Viereen lasi kylmää maitoa ja tuoretta ruisleipää. Siinäpä pitkälti tärkeimmät, joilla homma alkaa toimimaan!

600-700 g merilohta
8-10 kpl keksikokoista perunaa
1 l kalalientä
1 iso sipuli
n. 10 kpl valkopippuria (kokonainen)
2-3 laakerinlehteä
2 dl kermaa
2-3 rkl merisuolaa
1 nippu tilliä
voita

Irrota lohifileestä nahka ja nypi ruodot pois. Leikkaa kuutioiksi ja ripottele merisuolaa päälle. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa kun muu keitto valmistuu. Kuori ja lohko perunat. Kuullota pilkottu sipuli ja perunat voissa kattilassa. Lisää valkopippurit, kalaliemi ja laakerinlehdet. Anna kypsyä niin kauan, että perunat ovat melkein kypsiä. Lisää lohikuutiot ja anna kiehua n. 5-10 min. Lisää kerma ja lämmitä vielä hetki. Lisää lopussa nippu tilliä ja tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti