Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Appelsiinilla maustettu maa-artisokkakeitto ja pähkinäiset krutongit



Bongasin Glorian ruoka ja viini –lehdestä herkullisen keiton, jonka reseptiin tein pientä hienosäätöä. Toimii loistavasti alkuruokana tai pääruokasi pikkunälkään.

Maa-artisokkakeitto

1 kg maa-artisokkaa
2-3 jauhoista perunaa
1 purjo
50 g voita
3 rkl sataykastiketta
1 appelsiini kuori raastettuna
1 appelsiinin mehu
vettä
suolaa
kasvisliemikuutio


Kuori ja huuhtele maa-artisokat kylmään veteen. Kuori ja pilko perunat. Pilko purjon vaalea osa kuutioiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota maa-artisokkia, perunoita ja purjoa muutama minuutti. Lisää sataykastike ja hauduta hetki. Lisää vettä  niin että kasvikset juuri peittyvät. Lisää joukkoon yksi kasvisliemikuutio ja raastettu appelsiinin kuori. Keittele kypsäksi n. 20 minuuttia. Lisää lopussa appelsiinista puristettu mehu joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi ja lisää suola.



Pähkinäiset krutongit

Saaristolaisleipää
2 dl pähkinöitä oman maun mukaan
1 rkl siirappia
1 rkl voita
ripaus suolaa
tummaa balsamikastiketta

Tee saaristolaisleivästä n. 1x1 cm kokoisia kuutioita. Paahda pannulla miedolla lämmöllä kuutioihin rapea pinta ja nosta sivuun. Paahda pähkinöihin väri pintaan. Lisää joukkoon voi ja leipäkuutiot. Valuta sekaan siirappia ja ripaus suolaa. Tarjoa keiton lisukkeena. Viimeistele annos tummalla balsamikastikkeella.

Mikäli haluat tehdä saaristolaisleivän itse, niin loistavan reseptin löydät täältä: http://popchefkuronen.blogspot.fi/2013/12/saaristolaisleipa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti