Bongasin Glorian ruoka ja viini –lehdestä herkullisen
keiton, jonka reseptiin tein pientä hienosäätöä. Toimii loistavasti alkuruokana
tai pääruokasi pikkunälkään.
Maa-artisokkakeitto
1 kg maa-artisokkaa
2-3 jauhoista perunaa
1 purjo
50 g voita
3 rkl sataykastiketta
1 appelsiini kuori raastettuna
1 appelsiinin mehu
vettä
suolaa
kasvisliemikuutio
Kuori ja huuhtele maa-artisokat kylmään veteen. Kuori ja
pilko perunat. Pilko purjon vaalea osa kuutioiksi. Sulata voi kattilassa ja
kuullota maa-artisokkia, perunoita ja purjoa muutama minuutti. Lisää
sataykastike ja hauduta hetki. Lisää vettä niin että kasvikset juuri peittyvät. Lisää joukkoon yksi
kasvisliemikuutio ja raastettu appelsiinin kuori. Keittele kypsäksi n. 20
minuuttia. Lisää lopussa appelsiinista puristettu mehu joukkoon. Soseuta
sauvasekoittimella pehmeäksi ja lisää suola.
Pähkinäiset krutongit
Saaristolaisleipää
2 dl pähkinöitä oman maun mukaan
1 rkl siirappia
1 rkl voita
ripaus suolaa
tummaa balsamikastiketta
Tee saaristolaisleivästä n. 1x1 cm kokoisia kuutioita.
Paahda pannulla miedolla lämmöllä kuutioihin rapea pinta ja nosta sivuun.
Paahda pähkinöihin väri pintaan. Lisää joukkoon voi ja leipäkuutiot. Valuta
sekaan siirappia ja ripaus suolaa. Tarjoa keiton lisukkeena. Viimeistele annos
tummalla balsamikastikkeella.
Mikäli haluat tehdä saaristolaisleivän itse, niin loistavan
reseptin löydät täältä: http://popchefkuronen.blogspot.fi/2013/12/saaristolaisleipa.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti