Ruokablogilistan kärjessä

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Sitruksinen mustikkahilloNyt alkaa olla oikea hetki siirtää kesän maut talteen. Hillojen tekeminen on helpompaa kuin äkkiseltään arvaa ja ihan koko satoa ei tarvitse purkittaa vaan hilloja voi näppärästi tehdä myös pienempiä määriä. Kun muistaa muutaman perusjutun on lopputulos helposti hyvä. Käytä säilöntään hyvälaatuisia raaka-aineita, puhdista ainekset hyvin, pese purkit pullot ja kannet hyvin ja jos mahdollista kuumenna astiat ennen purkittamista tai pullottamista. Täytä purkit ja pullot pintaan asti ja sulje heti. Säilytä hilloja viileässä ja valolta suojattuna.
Sitruksinen mustikkahillo

1 l Mustikoita
0,5 dl vettä
1 kanelitanko
1 sitruunan kuori raastettuna
250 g Dansukker hillosokeria
1 tl vaniljasokeria

Sitruksinen mustikkahillo saa vativammankin herkuttelijan hymyilemään. Laita mustikat, vesi, kanelitanko ja raastettu sitruunan kuori kattilaan ja kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää tämän jälkeen Dansukker hillosokeria koko ajan sekoittaen

Kiehuttele hiljalleen 10–15 minuuttia ja mausta lopuksi valmis hillo vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja poista kanelitanko. Lataa hillo hyvin pestyihin purkkeihin ja Säilytä viileässä.


Lisää reseptejä ja lisätietoa hilloamisesta: www.dansukker.fi

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä, itse olen tehnyt mustikka-salmiakkihilloa :)

    VastaaPoista