Ruokablogilistan kärjessä

torstai 17. lokakuuta 2013

Popchefin helpot sämpylät


Kun himo iskee, täytyy toimia. Tänään iski yllättäen rapeakuorisen ja lämpimän sämpylän himo. Onneksi kaapista löytyi sen taltuttamiseen sopivia aineksia. Tällaisten äkillisten halujen vuoksi olisi hyvä jos kaapista löytyisi aina edes sitä kuivahiivaa ja vehnäjauhoja. Niillä pääsee alkuun ja lopun voi tuunailla tai kikkailla oman maun mukaan. Tällä kertaa menin aika perussäädöillä, mutta lopputulos oli omaa 4v. tytärtä lainatakseni ”ihan mahdottoman hyvää”.
Kyytipojaksi kylmää maitoa tai kaakota!

6 dl vettä
25g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl vehnäleseitä
12 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja vehnäleseet. Sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä liinalla ja anna kohota tunti lämpimässä vedottomassa paikassa.

Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja kaada taikina jauhojen päälle. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja pyörittele jauhoisilla käsillä ne palloiksi.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai niin kauan kunnes sämpylät saavat vähän väriä pintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti