Ruokablogilistan kärjessä

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Suuhun sulava mustikkapiirakka


Tämän kesän paras mustikkakausi alkaa olla pikkuhiljaa jo takana päin, mutta toivottavasti tätä kyseistä superfoodia on sulla vielä sen verran jäljellä, että pääset testaamaan mun yhtä suosikkijälkkäriä.

Tosin kun tämän reseptin mukaan mustikoita hyväksi käytät, on terveysvaikutukset häviävän pienessä roolissa, sen verran suussa sulava herkku on kyseessä. Piirakka on helppo ja suht nopea tehdä vaikka kahvipöytäkaveriksi yllätysvieraille. Itse tykkään tehdä piirakat suoraan pienempiin jälkiruokavuokiin, niin saan ne suoraan annoksina tarjolle.
 

2 munaa

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1,5 tl leivinjauhetta

150 g margariinia

1 dl maitoa

3 dl mustikoita

0,25 dl sokeria

 
Vatkaa kulhossa munat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää seokseen sulanut margariini ja maito. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää jauhoseos taikinaan. Vatkaa hiljalleen tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikinaa vuokaan niin, että sitä yltää reunoille n. puoleen väliin. Sekoita mustikat ja sokeri keskenään ja ripottele mustikat taikinan päälle. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Pyöräytä lämpimän piiraan päälle pallo vaniljajäätelöä ja nauti!